Historisk set har en ejendomsmægler altid været sælgers mand. Men stadig flere danskere vælger nu også at alliere sig med en ejendomsmægler, når de køber bolig. Interessen for køberrådgivning er stigende viser en ny rundspørge, som Estate har foretaget blandt kædens forretninger.

Stadig flere danskere ønsker rådgivning fra en ejendomsmægler, når de skal på jagt efter den perfekte drømmebolig. Det er konklusionen i en ny rundspørge, hvor landets Estate-mæglere er blevet bedt om at tage temperaturen på kundernes efterspørgsel efter en række mæglerydelser.

I rundspørgen svarer 69 procent af de adspurgte mæglere, at de oplever en stigende udvikling i brugen af køberrådgivning, 28 procent svarer uændret udvikling, mens kun 3 procent oplever en faldende udvikling.

High-end boliger. Konferencen afholdes den 1. marts 2022.

Ifølge administrerende direktør i Estate, Peter J. Mattsen, er tallene en tydelig indikation af, at stadig flere danskere ønsker professionel hjælp, når de begiver sig ud på boligmarkedet.

- Boligkøberne ønsker en faglig betroet partner, som kan hjælpe dem godt videre og sikre deres interesser undervejs gennem bolighandlen. Traditionelt set har boligadvokater repræsenteret køber, men i takt med at køberrådgivning er blevet mere udbredt blandt landets ejendomsmæglere, ser vi, at interessen fra køberne er fulgt med op, siger Peter J. Mattsen.

Ved at alliere sig med en køberrådgivende mægler kan boligkøbere få hjælp til blandt andet prisforhandling med sælger og rådgivning om købsaftale og andre relevante dokumenter i forbindelse med boligkøbet.

Udvikling og investering i rækkehuse. Konferencen afholdes den 5. april 2022.

Ifølge Peter J. Mattsen kan der være stor fornuftigt i at anvende en køberrådgiver.

- For de fleste danskere er boligkøbet den største økonomiske disposition i livet. Derfor er det forståeligt, at mange ønsker, at handlen bliver så optimal som mulig. Købsprocessen kan nemt rumme en række faldgruber - især for nye på boligmarkedet. Her kan køberrådgivning fra en ejendomsmægler derfor være til stor gavn, siger Peter J. Mattsen.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ny udbudslov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS