Som ejer af en mindre bolig i en af landets store byer kan man lige nu sætte til salg på et attraktivt marked, lyder det fra ejendomsmæglerkæden Nybolig.

Med godt 70.000 nye studerende på de danske uddannelsesinstitutioner i år er der igen et voldsomt pres på de små boliger op til studiestart. Og selv de, som har mulighed for at foretage et forældrekøb, har ikke mange studieegnede boliger at vælge imellem.

Sådan lyder det fra ejendomsmæglerkæden Nybolig, der i mange af sine storbyforretninger oplever en større efterspørgsel på mindre boliger, end de reelt kan tilbyde.

- Der ser ud til, at antallet af studieboliger ikke har fulgt med antallet af nye studiepladser. Derfor byder et nyt spændende livskapitel som studerende for mange på en hård start, fordi de simpelthen ikke kan finde et sted at bo i nærheden af deres nye uddannelsesinstitution, siger Nyboligs kommunikationschef, Thomas Hovgaard.

Ny trend: Små boliger. Konferencen afholdes den 21. januar 2021.

Han ser ikke nogle quick fixes på boligmanglen for de studerende, men håber, at flere ejere af små ejerlejligheder vil overveje at sætte til salg nu, hvis de alligevel snart skal videre til noget større.

- Hvis man ejer en studieegnet bolig og har overvejet at flytte til noget større, er nu et godt tidspunkt. Både for en hurtig handel og en fornuftig pris, men også for at hjælpe nogle af alle de boligløse studerende, som lige nu befinder sig i en fortvivlet situation, hvor også lejemarkedet virker uindtageligt med få boliger og høje priser, siger Thomas Hovgaard.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den nye Planlov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Stormflodssikring af by- og landområder

Fremtidens betonbyggeri

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter