Række- og kædehuse er ekstra populære og sælger bedre end fritliggende huse. Både unge, ældre og skilsmisse-forældre er vilde med dem – ikke mindst efter Corona, oplever Home.

Der er kun 1 rækkehus til salg for hver 10 villaer med et til-salg-skilt i forhaven. Og det er slet ikke nok til at tilfredsstille købernes appetit på denne boligtype, fortæller Home-kæden.

Samtidig holder salget af rækkehuse dampen lidt bedre oppe end "almindelige" fritliggende huse ifølge tal fra Boligsiden og Home.

I årets første 9 måneder ligger salget af rækkehuse på landsplan hele 25 procent foran samme måneder sidste år, mens villasalget "kun" er 17 procent over.

Udvikling og investering i rækkehuse. Konferencen afholdes den 5. april 2022.

Home-mægler Peter Munch, der er medindehaver af 5 Home-butikker i Aalborg og 7 i alt, oplever, at rækkehusene har fået en regulær revival.

- Der er få rækkehuse til salg i øjeblikket, og de er superattraktive, så rækkehuse er bestemt en mangelvare i øjeblikket, slår han fast.

Forklaringen er ifølge den lokale Home-mægler, at der er mange "typer" købere til rækkehuset.

JYLLAND: Ny trend: Små boliger. Konferencen afholdes den 26. april 2022.

- Det er både singler, unge par, skilsmisse-forældre, og seniorer, fortæller Peter Munch om køberskaren.

Han vurderer også, at coronapandemien har øget rækkehusenes popularitet det seneste 1,5 år.

- Corona har været medvirkende til, at flere familier vil ud og have luft og bo knap så tæt: Altså væk fra lejligheden og ud, hvor der er plads til et jordbærbed og et gyngestativ. Her er et rækkehus ideelt, siger Peter Munch.

Jylland: FINANSIERING af ejendomsprojekter. Kurset afholdes den 10. november 2021.

De mest populære rækkehuse er rækkehuse i 1 plan, som også opnår flotte priser. Og det er der ifølge den lokale Home-mægler en god grund til forklarer han.

- Vi har store kvarterer med 70’er villaer, hvor de unge familier flytter ind. Sælgerne her vil så gerne have et lille hus med en lille have i stedet. Men der er ikke lige så stort udbud af rækkehuse som villaer, og det presser priserne på rækkehuse op, siger han.

- Jeg har solgt flere rækkehuse, som tangerer samme pris som en fritliggende villa, lyder det fra Peter Munch.

Jylland: Planlov og lokalplaner - nye ændringer og muligheder. Kurset afholdes den 17. november 2021.

Rækkehusene i Aalborg kommune er i snit knap 10.000 kr. dyrere per kvm med en gennemsnitlig udbudspris på næsten 21.000 kr. per kvm. Villaerne udbydes til 15.000 kr. per kvm, viser tal fra Boligsiden.dk.

Rækkehusene er dog også typisk noget mindre end de fritliggende huse, så den gennemsnitlige udbudspris for husene ligger på 2,7 millioner kr. mod 2,3 millioner kr. for rækkehuse. Altså en merpris for et fritliggende hus på 400.000 kr. svarende til 17 procent, viser beregninger fra Home ud fra Boligsidens data.

Om rækkehuse

Kilde: Home

Om køberne af rækkehuse

Rækkehusene er især en populær "vare" blandt 3 grupper af købere, oplever Home:

  1. Skilsmisse-forældre, der gerne vil blive i samme lokalområde, for at give børnene en nem hverdag, men bo lidt billigere end i et parcelhus.
  2. Ældre boligkøbere, der gerne vil have er en let og overskuelig bolig i forhold til den fritliggende villa med en stor have. Rækkehuset giver stadig mulighed for at komme ud i en lille have og for en terrasse med plads til blomsterkrukker og krydderurter. En mindre have giver mere tid til rejser og familie.
  3. Yngre førstegangskøbere – singler og familier med et barn eller et på vej - da de er relativt billige sammenlignet med huse.

Kilde: Home

Så meget forskel er der på størrelsen
Rækkehuse: 120 kvm
Huse: 178 kvm

Gennemsnittet er beregnet ud fra det vægtede areal af boliger udbudt på Boligsiden.dk i starten af september 2021.

Kilde: Boligsiden.dk


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i Jylland