JYLLAND: Ny trend: Små boliger

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Aarhus kommune støtter byggeri af små boliger

Byggeriet af små boliger med 1-2 værelser er støt stigende i både Aarhus og andre storbyer og Aarhus kommune bakker op om microliving og byggeriet af små boliger. Frem til 2030 forventes der , ifl. en boligprognose for Aarhus kommune, opført 13.520 små boliger i byen.

10.00 Efterspørgselen stiger: markedet for små boliger

Stigende boligpriser i byerne og nye livsmønstre blandt, især, unge mennesker afsætter sine spor i boligernes størrelse, idet der nu ofte efterspørges mindre plads end tidligere, mens en del af de funktioner, privatboligen hidtil opfyldte, nu bliver flyttet ud til fællesarealerne. Hvor stort bliver behovet i den kommende tid? Hvor i Aarhus er det bedst at etablere små boliger? Prisudvikling på små boliger overstiger prisudviklingen på store boliger. Hvem efterspørger de små boliger? Og møder de beboernes behov?

Andreas Bjerregaard , Indehaver & Ejendomsmægler, MDE, home Aarhus Nord

Mads Thorup , Salgschef og Ejendomsmægler MDE , home Aarhus Nord

10.25 Arkitektonisk udformning af små boliger

Skal reducering af arealet altid gå ud over boligens kvalitet? Hvilke arkitektoniske og funktionelle udfordringer følger ved nedbringelse af arealet? Arkitema har udarbejdet en analyse af små boliger for Københavns Kommune.

10.50 Kaffepause
11.20 Konkret projekt: 119 boliger på 20 kvm hver i Tilst

Ejendomsudvikleren 1927 Estate har opført 119 fuldt funktionelle små boliger på kun 20 kvm i Aarhus-forstaden Tilst. Boligerne er en del af Micro Living-konceptet og er i juni 2021 blevet solgt til investeringsselskabet Difko i juni 2021.

Søren Hampen Kristensen , Adm. direktør, 1927 Estate

11.45 Hvem efterspørger små boliger: Singlefamilers boligbehov

Størsteparten af efterspørgselen efter små boliger kommer fra singlefamilier. Singlefamiler: deres livsstil og boligbehov.

12.10 Bofællesskab baseret på mikroliving tanken

Svanen Gruppen har købt den 8.420 kvm byggegrund i Høje Taastrup hvor den vil opføre et bofællesskab med fokus på bæredygtighed, økologi, genanvendelse. Projektet har som omdrejningspunkter dele-principper og micro-living tankegang.

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost

Baggrund

Efterspørgslen på små boliger er enorm, men det er de store lejligheder, der hidtil er blevet bygget flest af. Derfor matcher udbuddet af de små boliger ikke efterspørgslen.

Denne tendens er i overensstemmelse med de internationale trends, hvor små lejligheder eller det såkaldte microliving vinder ind overalt i verden.

Aalborg kommune støtter opførelse af små boliger. Ifl. ifl. en boligprognose udarbejdet for Aarhus kommune, forventes der opført 13.520 små boliger i byen.

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her
Tilmeld dig her