Oprindeligt skulle Lynetteholmen være 1,9 millioner kvm stor, men nu lægges der op til, at øen skal være 2,82 millioner kvm stor.

Ifølge Poltiken har Københavns Kommune, Transportministeriet og udviklingsselskabet By & Havn præsenteret regeringen og hovedstadens politikere for nye omrids af Lynetteholmen, hvor øen i stedet for 1,9 millioner kvm skal være 2,82 millioner kvm stor.

Desuden placeres Lynetteholm cirka 250 meter længere fra Trekroner, hvilket skal skåne det rige plante- og dyreliv rundt om fortet, skriver Politiken.

NB! København: De store projekter. Konferencen afholdes d. 10. september 2019.

By & Havn har i løbet af foråret 2019 afholdt workshops med en stor gruppe af byens arkitekter, og den nye skitse er blandt andet et resultat af det arbejde.

Efter planen skal der bygges 20.000 boliger på øen, som ifølge daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen vil koste omkring 20 milliarder kr. at etablere. Den nye bydel er også en klimasikring af byen, idet øen vil fungere som en dæmning fra Kronløbet ved Nordhavn og ned til Refshaleøen. Det fremgår ifølge Politiken ikke af det nye materiale, om der planlægges flere boliger end oprindeligt som følge af udvidelsen af øen.

By & Havn valgte i foråret 2019 teknisk rådgiver og VVM-rådgiver i forbindelse med arbejdet med etableringen af Lynetteholmen. Cowi står med Arkitema og Tredje Natur som underrådgivere for den tekniske rådgivning, mens Rambøll foretager VVM-udredningen. Bech-Bruun er juridisk rådgiver på begge rammeaftaler.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Stormflodssikring af by- og landområder

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Fremtidens betonbyggeri

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.