Boligselskabet Lykkebo har i samarbejde med arkitekterne fra Kjaer & Richter udviklet et projekt med et 16 etager højt hus på hjørnet af Østre Allé og Sohngårdsholmsvej i Vejgaard. Tårnet indgår som en del af 3 boligkarréer, der i øvrigt opføres i 3-8 etager.

Boligselskabet Lykkebo råder over mere end 1.000 lejligheder, som alle ligger i Aalborg. Og nu har selskabet et projekt med 300 lejligheder langs Østre Allé og lige over for Eternitgrunden i støbeskeen. Det 17.000 kvm store areal rummer i dag en tidligere skolebebyggelse, der ikke længere er i drift, i op til 4 etager samt grøn beplantning og et parkeringsareal.

I henhold til projektbeskrivelsen er ambitionen at skabe et byggeri, der vil styrke områdets udvikling samt en bebyggelse, der ligger op til socialt fællesskab på tværs af beboer- og aldersgrupper. Samtidig skal projektet fremstå som en ny ”byportal” til det urbane Aalborg i samspil med de lange stokbebyggelser fra 1940-1950érne i Øgadekvarteret på den modsatte side af Østre Allë.

Ligesom de markante 5 etager høje stokbebyggelser på den modsatte side af Østre Allé vil bebyggelsen hovedsageligt blive opført i rødt tegl. Forslaget er udformet som 3 åbne karréer i 3-5 etager, der er placeret ud langs Østre Allé og Sohngårdsholmsvej. Hjørnerne af karréerne afsluttes med tårne i 7-8 etager.

NB! Jylland: Lejeloven årets nyt. Kurset afholdes d. 6. november 2018.

Tårnet i krydset mellem Østre Allé og Sohngårdsholmsvej, hvor den kommende +Bus skal køre i egen bane, løftes op i 16 etager og 48 meter og adskiller sig derved fra den resterende karré, hvilket skal gøre tårnet til et karaktergivende landmark for området.

Før projektet med samlet 20.300 kvm boliger kan realiseres, skal der udarbejdes en ny lokalplan.

De fleste af Boligselskabet Lykkebos ejendomme ligger i det centrale Aalborg, men selskabet råder også over ejendomme i Søheltekvarteret i Vestbyen samt i Øgadekvarteret i Østbyen. Selskabets investeringsejendomme har en bogført værdi på 757 millioner kr. Lykkebo ejes af Freddy Claesen og kom ud af 2017 med et resultat på 90 millioner kr. mod 84 millioner kr. i 2016, hvor man de 3 foregående år samlet fik et resultat på 5 millioner kr. Selskabets balance viser en egenkapital på 200 millioner kr.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ungdomsboliger på et modent marked

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i København frem til 2030

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Stormflodssikring af by- og landområder