Fink Ejendomme har sammen med arkitektvirksomheden Aart vundet konkurrencen om at udvikle en 33.000 kvm stor bydel.

Ved Fuglsang Sø i Herning vil 289 nye boliger vokse frem i de næste år med visionen om at åbne området op til en større gruppe af mennesker, såvel børnefamilier som seniorer, der ønsker at bo tæt på både byen og naturen.

- Vi har en enestående mulighed for at skabe en helt unik bydel, hvor kombinationen af fællesskab, natur og det private rum går op i en højere enhed. En ramme om dagligdagen, som kan fremme livsglæde og trivsel for alle bruger af bydelen. Og et projekt, der inviterer de omkringliggende beboer indenfor og giver samtidig noget tilbage til omgivelserne i form af spændende arkitektur og socialt fællesskab, siger Thomas Asmussen, direktør i Fink Ejendomme.

Viborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 30. marts 2022.

Som en central del af udviklingen skal boligerne på Fuglsang Allé bygges, så de understøtter FN’s verdensmål om bæredygtig udvikling og viser, hvordan fremtidens byområder kan bidrage til at skabe størst mulig bæredygtig effekt – både socialt, økonomisk og miljømæssig.

Her spiller arkitekturen en afgørende rolle i at synliggøre og gøre det nemt for beboerne for eksempel at tage cyklen fremfor bilen ved at skabe plads til cykler og trække bilparkering væk, eller gøre det nemt at reparere i stedet for at købe nyt ved at etablere fælles værksteder i bydelen.

Silkeborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 25. oktober 2022.

Med arkitekturens effekt for øje har AART i samarbejde med rådgivervirksomheden DATIC indsamlet viden om kommunens nuværende strategiske spilleplade, den lokale beboersammensætning og flyttemønstre. Her har et tydeligt mønster tegnet sig: Området omkring Fuglsang Allé, som i dag har en stor overvægt af flytteparate ældre, vil indenfor en årrække mangle væsentlig plads til børnefamilier – en demografisk udfordring, som den nye bydel kan bidrage til at løse ved at igangsætte nye flyttekæder.

- Med sin naturskønne placering og sine mange fælles faciliteter vil Fuglsang Allé udgøre et attraktivt alternativ til parcelhuskvarteret for de borgere, der gerne vil bo mindre og tættere på andre, men stadig vil have let adgang til naturen. På denne måde igangsætter vi nye flyttekæder i Herning, hvilket giver plads til nye og flere mennesker – til gavn for både beboere og byen, siger Kathrine Hegner Stærmose, partner og arkitekt i Aart.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.