Priserne på ejerlejligheder er de højeste nogensinde, og de er steget næsten 500 procent siden 1992. Den mest effektive dæmper på prisudviklingen vil være at bygge flere boliger i de store byer, som svarer til den forventede befolkningstilvækst, vurderer ejendomsmæglerkæden Estate.

Hvis du købte en ejerlejlighed i 1992 og satte den til salg nu, bør du i gennemsnit kunne se frem til en 5-dobling af prisen, eller en stigning på 479 procent.

Ikke siden 1992, hvor Finans Danmarks boligmarkedsstatistik går tilbage, har kvm-priserne nemlig været så høje som nu, hvor en lejlighed gennemsnitligt koster 33.714 kr. per kvm, viser Boligsidens nyeste tal, som ejendomsmæglerkæden Estate har kigget på. Helt i top ligger København med en gennemsnitspris på 51.332 kr. per kvm.

High-end boliger. Konferencen afholdes den 1. marts 2022.

- Selv niveauet op til Finanskrisen, hvor priserne steg forbløffende hurtigt, er vi forbi nu på bagkanten af corona. Men på trods af de højeste priser nogensinde ser vi ikke tegn, som giver anledning til bekymring, siger Estates presseansvarlige, Thomas Hovgaard.

Selvom Corona-nedlukningen har skabt et historisk peak på boligmarkedet, især i de store byer, ser han ikke kun de lave renter og det faktum, at folk ikke har kunnet bruge penge det seneste 1,5 år, som den hele årsag til udviklingen.

- Den store udfordring er ganske enkelt, at der er for mange mennesker til for få boliger der, hvor flertallet gerne vil bo. De færreste gider længere at bruge timevis på at transportere sig til jobbet, man ønsker at bo tæt på job, skole og fritidsaktiviteter, og i de store byer, hvor vi finder de fleste ejerlejligheder, er der netop alle disse ting med kort afstand, siger Thomas Hovgaard.

Nordkysten: Investeringer og ejendomsmarked mellem Hellerup og Helsingør. Konferencen afholdes den 14. oktober 2021.

Han opfordrer derfor beslutningstagere og byplanlæggere til at speede processen op med at etablere flere boliger, især mindre boliger, som passer bedre til flertallet af husstande, som består af singler.

- Man kan gøre meget med regulering, men i virkeligheden handler det forsimplet sagt bare om at skaffe flere boliger, så vi sikrer, at den kommende befolkningstilvækst ikke gør, at vi i 2050 kan sige, at priserne er tidoblet, siger Thomas Hovgaard.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i Jylland

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS