Billund Kommune har modtaget en forespørgsel om mulighed for at sikre Legolands fremtidige udviklingsmuligheder ved udarbejdelse af en ny lokalplan for parken.

Legoland har anmodet Billund Kommune om at sætte gang i udarbejdelse af en lokalplan og et kommuneplantillæg for et område dækkende af Legolandparken, Legoland Hotel parkeringsarealerne P1 og P2 samt arealer syd for parken.

Legoland ønsker, at der muliggøres en udvidelse af parken mod syd. Udvidelsen sker på arealer, som i dag anvendes af Legoland til blandt andet administrative funktioner og grænser op til areal med tilknytning til Lego og Legoland.

Ifølge JyskeVestkysten vil Legoland ikke uddyber planerne for området.

NB! Kolding: De store projekter. Konferencen afholdes d. 26. februar 2019.

- Vi undersøger løbende, hvordan vi kan udvikle forretningen, og det sker blandt andet gennem udvidelser. Derfor undersøger vi, hvilke muligheder der er for at udnytte de områder, der ligger tæt på os, fortæller Martin Duus Horslund, der er pr-koordinator i Legoland, til avisen.

Lokalplanområdets areal er 350.000 kvm og ligger i tilknytning til eksisterende, overordnet vejnet. Størstedelen af området ligger inden for den gældende lokalplan for forlystelsesparken, mens et areal på 17.000 kvm udvider den sydvestlige del af Legolands areal. Det sker dels på arealer, som tilhører Legoland og del på areal, som i dag anvendes af Lego, der er omfattet af en lokalplan for kontorbyggeri på Åstvej.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter