Et projekt med et hotel med 102 værelser samt et boligbyggeri med 17 boliger kan skyde gang i udviklingen af nyt byudviklingsområde i det centrale Aalborg.

Et nyt hotel i 7 etager samt en boligejendom i 5 etager kan blive det første led i udviklingen af Åparkkvarteret langs Jyllandsgade i det centrale Aalborg.

Den 20. januar 2022 skal By- og Landskabsudvalget således tage stilling til et lokalplanforslag for det 2.400 kvm store areal på hjørnet af Dag Hammerskjølds Gade og Jyllandsgade.

JYLLAND: Fredede og bevaringsværdige bygninger - nye regler, løsninger og tilskud. Konferencen afholdes den 7. april 2022.

På grunden ligger en enkelt bygning, der ind til for nylig har været anvendt til kontorformål, men som i dag står tom. Bygningen er opført i 1902 og var tidligere i funktion for den private jernbane, der kørte til området, der ligger i forlængelse af Godsbanearealet.

"Ejendommen er udpeget med middel bevaringsværdi. Der er løbende sket ombygning af ejendommen, hvorved bygningen har mistet sin oprindelige identitet og den bærende kulturhistoriske fortælling er derfor sløret", lyder det i lokalplanslaget.

Af lokalplanforslaget fremgår det videre, at der i alt må opføres 4.400 kvm bebyggelse på arealet i form af et hotel med maksimalt 102 værelser, en boligejendom med 17 boligenheder samt 75 kvm kontor. Bebyggelsen er disponeret som 2 punkthuse, der i stueetagen forbindes af et organisk formet etagedæk.

Silkeborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 24. marts 2022.

"Projektet er placeret med markant synlighed i krydset, hvorfor projektets arkitektur og udearealer skal være af høj kvalitet. Der er frem til lokalplanen arbejdet meget med byggeriets arkitektur og særligt i stueplan er det vigtigt, at facaden har en høj grad af transparens, for at danne en urban ramme om Plusbussen i Jyllandsgade", lyder det i lokalplanforslaget.

I august 2021 blev ejendommen ifølge tingbogen solgt for 19,4 millioner kr. til et selskab, der ejes af lokale Steen Royberg, Per Mollerup fra Thyborøn samt Anna Bolette Bro og Jens Peter Langer fra Harboøre.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligudvikling i Jylland