Konkurrencerådet har godkendt fusionen mellem Imerco og Inspiration, efter at parterne har afgivet tilsagn. Tilsagnene indebærer, at Imerco alene overtager godt halvdelen af Inspirations butikker, og at den hidtidige ejer af Inspiration forpligter sig til at drive de resterende butikker videre samt investere yderligere i en ny og levedygtig kæde.

Konkurrencerådet har i dag godkendt, at Imerco Holding overtager Inspiration, efter at parterne har afgivet bindende tilsagn.

NB! Den nye planlov og butikker. Kurset afholdes d. 8. november 2017.

- Det har været nødvendigt at gribe ind, fordi en fusion mellem 2 af de største konkurrenter på markedet for detailsalg af boligartikler ville hæmme konkurrencen betydeligt og i sidste ende skade forbrugerne, blandt andet med risiko for højere priser, siger formand for Konkurrencerådet, professor Christian Schultz.

Virksomhederne har derudover afgivet flere tilsagn vedrørende den fremadrettede drift af den nye kæde med det formål at sikre dens levedygtighed. Tilsagnene indebærer blandt andet, at 20 af de oprindeligt 45 Inspiration-butikker frasælges til den hidtidige ejer 3C, som skal drive butikkerne videre i en ny detailkæde. 3C forpligter sig desuden til at åbne et antal nye butikker. Den nye kæde vil blive etableret i umiddelbar forlængelse af godkendelsen af fusionen.

NB! Butiksmarkedet i Aalborg 2018-2028. Konferencen afholdes d. 18. januar 2018.

- Det har været afgørende for vores godkendelse, at der kommer en ny kæde på markedet for detailsalg af boligartikler. Den nye kæde skal være levedygtig og kunne etablere sig som konkurrent. Det, vurderer vi, er tilfældet med parternes tilsagn, siger Christian Schultz.

Konkurrencerådet har haft betænkeligheder ved fusionen, fordi den uden tilsagn ville hæmme konkurrencen betydeligt på det danske marked for detailsalg af mid-range til/high-end boligartikler.

NB! Due Diligence - risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Kurset afholdes d. 10. oktober 2017.

I forbindelse med fusionsbehandlingen har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen lavet en større markedsundersøgelse, der omfatter henholdsvis en forbruger-, konkurrent- og leverandørundersøgelse. Styrelsens undersøgelser har blandt andet vist, at forbrugerne oplever, at Imerco og Inspiration er hinandens nærmeste konkurrenter.

Imerco er med 153 butikker den største aktør på det danske marked for detailsalg af mid-range til high-end boligartikler-markedet, mens Inspiration med 45 butikker før fusionen var den 3. største.

Læs Konkurrencerådets afgørelse.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fremtidens betonbyggeri

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den nye Planlov KURSUS