Politikerne i Silkeborg Kommune har godkendt en anmodning om tilladelse til at nedrive kommunens sandsynligvis ældste bygning fra 1650.

Ejendomsmægler Morten Skotte har på vegne af ejeren af Sinding Hovvej 31 i Sinding ansøgt om nedrivning af alle bygninger på landbrugsejendommen.

Nedrivningen begrundes med, at bygningerne er i dårlig stand, og at beboelseshuset har en utidssvarende loftshøjde og størrelse. Ejendomsmægleren har også anført, at en renovering af ejendommen vil koste det samme, som at bygge nyt.

JYLLAND: Fredede og bevaringsværdige bygninger - nye 2021-regler, løsninger og tilskud. Konferencen afholdes den 7. april 2022.

Byrådet i Silkeborg skulle den 31. maj 2021 tage stilling til, om der skulle gives tilladelse til nedrivningen.

- Vi har jo her med en ejendom at gøre, der har et stuehus, der er opført i 1650. Og det gør altså med stor sikkerhed, at det er Silkeborgs ældste bygning eller bolig, sagde næstformand for Plan- og Vejudvalget Kuno F. Danielsen (DF), der ligesom medlemmerne fra Enhedslisten og De Konservative stemte imod at give tilladelse til nedrivning af ejendommen.

Beboelseshuset på Sinding Hovvej 31 blev i 1999 vurderet til en SAVE-værdi 4, som i Silkeborg Kommuneplan 2020-32 betegnes som ”mellem bevaringsværdi”. Hovedårsagen til udpegningen som bevaringsværdig bygning er, at bygningen indgår som en del af et godt gårdmiljø i byen. Det vurderes desuden, at der er tale om det originale stuehus fra år 1650.

Silkeborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 24. marts 2022.

Kommunens Teknik- og Miljøafdelingen vurderer dog, at selve bygningen ikke har den store arkitektoniske eller bygningsmæssige værdi, da den ikke står som noget særligt eller unikt, lyder det.

Ejendommen er offentligt vurderet til 1,9 millioner kr., hvoraf værdien af den 82.300 kvm stor grund udgør knap 600.000 kr.

Hvis kommunen havde valgt at nedlægge et forbud mod nedrivning efter planlovens §14, skulle der først udarbejdes en ny lokalplan. I forbindelse med den nye lokalplan, ville det skulle vurderes om ejer af ejendommen får ”væsentlig afkastforringelse af ejendommen”. I det tilfælde, ville ejeren af ejendommen kunne tvinge Silkeborg Kommune til at opkøbe den.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked