En planlagte udvidelse af Guldberg Skole i form af en helt ny skolebygning i De Gamles By kan blive droppet. Der er ikke børn nok.

Der bliver født færre børn i København og især i de gamle brokvarterer. Det betyder, at der ikke længere er behov for at gennemføre den planlagte udvidelse af Guldberg Skole i form af en 10.000 kvm ny skolebygning i på Sjællandsgade 38-42, hvor 3 eksisterende administrationsbygninger skulle nedrives for at gøre plads til byggeriet.

Det planlagte byggeri skulle fungere som en udvidelse af Guldberg Skole til skolens 5.- 9.- klasser. Men siden beslutningen i 2018 om at sætte penge af til byggeriet, er befolkningsudviklingen på Nørrebro gået i retningen af færre børn. I dag viser befolkningsprognoser, at der på Nørrebro er udsigt til 234 færre 6-årige, end prognoserne viste i 2017.

Flade tage. Konferencen afholdes den 10. oktober 2023.

- Når der ikke er brug for en stor skoleudvidelse på Nørrebro, skal vi naturligvis ikke bruge over en halv milliard kroner på et nyt stort byggeri. Vi har pligt til at passe på københavnernes penge. Jeg vil gerne bruge nogle af de ledige penge til at sætte Guldberg Skole i stand med moderne og lækre faciliteter, siger børne- og ungdomsborgmester, Jakob Næsager (K)

Børne- og Ungdomsforvaltningen mødtes den 15. marts 2023 med bestyrelsen på Guldberg Skole for at orientere om planerne om at annullere byggeriet skolebygningen og for at drøfte, hvilken betydning annulleringen har for Guldberg Skoles nuværende byggesag, som omfatter skolens 2 eksisterende afdelinger i henholdsvis Sjællandsgade og Stevnsgade.

Parkeringsløsninger. Konferencen afholdes den 25. maj 2023.

Efter planen skal de 2 afdelinger renoveres og bygges om til at rumme henholdsvis indskolingsklasser og mellemtrin, men hvis politikerne vedtager at annullere den ny udskolingsbygning bliver ombygningerne af de 2 eksisterende skolebygninger formentlig forsinket, da der nu skal ændres i renoverings- og ombygningsplanerne.

Børne- og Ungdomsudvalget træffer beslutning om sagen i juni 2023, mens den endelige beslutning tages af Borgerrepræsentationen til september, når budgettet for 2024 forhandles på plads.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Den nye Planlov KURSUS