KAB ærgrer sig over at blive nævnt i sammenhæng med en hjemmeside, der opkræver 150 kr. årligt for at man kan blive optaget på en venteliste til uspecificerede boliger. Også PKA nævnes i forbindelse med et projekt i Aalborg på hjemmesiden, hvor indehaveren ikke kan redegøre for, hvilke boliger man har til udlejning, eller hvem man samarbejder med.

OPDATERING DEN 14. SEPTEMBER, KLOKKEN 10.27: HJEMMESIDEN DKAB.DK ER NU LUKKET NED.

Hos KAB ærgrer man sig over, at hjemmesiden dkab.dk indtil i går, den 13. september 2018, anvendte illustrationer og omtale af Furesø Boligselskabs kommende byggeri, Skovhusene i Værløse. Under indlægget på hjemmesiden var der nemlig mulighed for at skrive sig på en venteliste til boliger i København, selvom KAB og Furesø Boligselskab ikke har noget samarbejde med hjemmesiden.

- Det er helt uacceptabelt, at eksterne parter anvender Furesø Boligselskabs boliger til at vildlede boligsøgende. Og siden her er næppe den eneste, der forsøger at sælge en vare, de ikke har. Så pas på i boligjunglen, advarer Flemming Strøm, viceadministrerende direktør i KAB på boligorganisationens hjemmeside, hvor det videre oplyses, at organisationens jurister er sat på sagen.

NB! Alment boligbyggeri i København for 16 milliarder. Kurset afholdes d. 24. oktober 2018.

KAB-direktørens opfattelse af, at hjemmesiden forsøger at sælge en vare, den ikke har, deles i øvrigt af et par af sidens brugere, der har delt lunkne anmeldelser på Trustpilot.

Indlæg om boligprojekter fjernet på hjemmesiden
PKA slår over for Byens Ejendom fast, at man ikke på nogen måde samarbejder med dkab.dk, der blandt andet også kalder sig "Dansk Almen Bolig". Faktisk har pensionselskabet ved Byens Ejendoms henvendelse slet ikke kendskab til hjemmesidens eksistens. Alligevel bragte dkab.dk indtil i går omtale af et projekt i Aalborg, som PKA står bag.

Pensionskassen investerer således 400 millioner kr. i byggeriet af 247 boliger på Godsbanen i samarbejde med A. Enggaard, Friis & Moltke, Sweco, LE34 og WERK. Under indlægget på dkab.dk var der mulighed for at skrive sig på en venteliste til boliger i Aalborg, men ingen steder på hjemmesiden kan man finde information om, hvilke boliger i Aalborg, man skriver sig op til.

Bag hjemmesiden står det Søborg-baserede selskab DKAB IVS ved administrerende direktør Robert Kruuse. Det er sparsomt med kontaktoplysninger på hjemmesiden. I diverse virksomhedsregistre er der hverken opgivet email-adresse eller telefonnummer, og internettets nummeroplysningstjenester heller ikke er til megen hjælp. Via et opkald til Robert Kruuses samlever lykkedes det dog Byens Ejendom at fange ham.

Han ønsker ikke at udtale sig til citat til Byens Ejendom, og direktøren kan ikke oplyse, hvilke boliger man skriver sig op til, når man for 150 kr. årligt tilmelder sig én af hjemmesidens 4 ventelister til boliger i henholdsvis København, Aarhus, Odense og Aalborg. Han beklager dog, at det kunne fremstå, som om DKAB har noget med projekterne i Værløse og Aalborg at gøre. Senere vender han tilbage via mail.

NB! Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 15. januar 2019.

- Jeg har nu læst artiklen/indlægget på Kab's hjemmeside og beklager at der har været tvivl omkring at DKAB er involveret i nyopførelsen af boliger i Skovhusene Værløse, skriver Robert Kruuse i mailen til Byens Ejendom og oplyser, at man under indlæggene nu har tilføjet teksten "'OBS! Dette indlæg er blot til oplysning omkring nyopførelse af boliger i København. DKAB er ikke involveret i opførelsen af disse boliger".

- Vi mener dog stadig at det er relevant at oplyse omkring sådanne projekter/nybyggelser, også selvom det ikke er vores egne, skriver Robert Kruuse videre.

Efter henvendelsen fra Byens Ejendom er der dog blevet ændret markant på hjemmesidens indhold. Blandt andet er indlæggene om PKAs og KABs projekter ikke længere relevante at bringe på hjemmesiden.

Klar til store investeringer i Aarhus
I et indlæg dateret til den 18. april 2018 fremgik det indtil i går, at DKAB har været klar med en ejendomsfond, der med en investeringskapacitet på 1 milliard kr. - og med 4 af landets største pensionsselskaber i investorkredsen - skulle investere i ejendomme i Aarhus.

Robert Kruuse kan dog ikke redegøre for, hvilke pensionsselskaber, der er tale om. Han oplyser til Byens Ejendom, at DKAB ikke har noget med ejendomsfonden at gøre, selvom det nu fjernede indlæg tilsyneladende skulle give det modsatte indtryk. Sidetitlen lød således "DKAB investerer i ejendomme i Aarhus", og indlæggets brødtekst blev indledt med "DKAB melder klar med en ny ejendomsfond, hvis formål er at investere i ejendomme i Aarhus".

NB! Aarhus: De store projekter. Konferencen afholdes d. 28. november 2018.

Ordlyden lænede sig sig stærkt op ad en pressemeddelelse, der i oktober 2016 blev offentligjort af et ejendomsselskab, der ikke har noget med hjemmesiden eller selskabet bag at gøre, og som derfor ikke ønsker at blive nævnt i denne artikel. Længere nede lød det således "Aarhus er kendt territorium for DKAB, da vi allerede forvalter boligudlejningsejendomme i Aarhus midtby. Vi er utroligt glade og stolte over at få opbakning fra så højt kvalificerede investorer og ser frem til samarbejdet" og "Med etableringen af ejendomsfonden udvides samarbejdet til også at omfatte ejendomsinvesteringer sammen med DKAB."

En af landets førende udbyder af lejligheder
Efter henvendelsen fra Byens Ejendom er oplysninger om, at sidens ventelister giver adgang til boliger i Københavns Indre By, i brokvartererne, i København S samt i Rødovre og Gentofte også fjernet. På intet tidspunkt har der dog været præcis angivelse med adresse af, hvilke boliger ventelisterne giver adgang til.

Når man søger efter disse oplysninger ledes man blandt andet til en underside, hvoraf det fremgår, at DKAB er "en af landets førende udbydere af lejligheder i København, Aarhus, Aalborg og Odense. Vi dækker hele værdikæden, når vi taler lejligheder. Det vil sige alt fra investering, udvikling og udlejning til den daglige vedligeholdelse og administration."

"Vi er altså et stort apparat, men vi sørger samtidigt for at være tætte på vores lejere ved at have faste viceværter og administratorer tilknyttet vores ejendomme. Du kan således altid få fat på en medarbejder, der kender den enkelt ejendom ud og ind."

NB! Airbnb - professionel udlejning. Kurset afholdes d. 23. maj 2019.

"Vi sørger løbende for at udvikle og tilpasse vores ejendomsportefølje til markedet. Dels ved køb, salg og udvikling af vores eksisterende ejendomme samt opførsel af nye ejendomme i samarbejde med vores forskellige investorer, entreprenører og lejere."

Endnu engang ser teksten ud til at være stærkt inspireret af noget, man kan finde på hjemmesiden tilhørende det ejendomsselskab, som ikke vil nævnes i denne artikel. Over for Byens Ejendom slår Robert Kruuse dog fast, at DKAB ikke ejer egne boligudlejningsejendomme. Selvom DKAB efter eget udsagn er en af landets førende udbydere af lejligheder i de store byer, er det således en forholdsvis nystartet virksomhed, forklarer han. Virksomheden har da heller ikke mere end knap 1 år på bagen. Hjemmesiden dkab.dk er oprettet den 12. oktober 2017, mens iværksætterselskabet DKAB er stiftet den 13. oktober 2017.

Robert Kruuse ønsker ikke at oplyse, hvilke investorer og entreprenører, DKAB samarbejder med, og dermed heller ikke, hvilken ejendomsportefølje DKAB råder over. At der ikke angives adresser på de lejeboliger, som man kan skrive sig op til, forklarer han med, at der er en løbende udskiftning i de lejligheder, som DKAB har til rådighed.

Ifølge Københavns Vestegns Politi er der angivet anmeldelse af hjemmesiden til Københavns Politi.

Indlægget om PKAs boligprojekt i Aalborg

Indlægget om en ny ejendomsfond i Aarhus


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Den nye Planlov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ny udbudslov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS