Det ny universitetshospital i Aalborg skulle efter planen være klar i 4. kvartal 2020, men det bliver forsinket i 6 måneder. Region Nordjylland på vej med voldgiftssag mod totalrådgiveren.

Ifølge Nordjyske har projektmaterialet på el-entreprisen på det nye supersygehus i Aalborg Øst været mangelfuld, hvilket forsinker byggeriet.

- Vores totalrådgiver har ikke leveret et bygbart el-projekt, så entreprenøren kan komme til at trække kabler, og hvad de nu ellers skal. Det kan få betydning for økonomien, når der skal betales løn til håndværkere, som bare står og venter på at komme i gang, siger regionsrådsformand Ulla Astman til avisen.

NB! Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 21. januar 2020.

Region Nordjylland har nu besluttet at anlægge voldgiftssag mod totalrådgiveren Indigo, som består af Århus Arkitekterne, Creo Arkitekter, Schmidt Hammer Lassen Architects, NNE Pharmaplan, Royal Haskoning, Oluf Jørgensen og Brix og Kamp med underrådgiverne Norconsult, Implement Consulting Group, Arkitekterne Bjørk & Maigaard og Kirstine Jensens Tegnestue.

Ulla Astman forsikrer dog, at regionen har en god dialog med både totalrådgiveren og forsikringsselskab, så hun håber stadig, at en voldgiftssag kan undgåes.

Der er afsat 4,9 milliarder kr. til byggeriet af det 170.000 kvm store Nyt Aalborg Universitetshospital i Aalborg Øst i 2018-priser. 


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligudvikling i Jylland

Fremtidens betonbyggeri

Ny udbudslov KURSUS