Antallet af lånetilbud til boliger i landdistrikterne steg med 30 procent i juli 2020 sammenlignet med juli 2019.

Danskerne har i højere grad benyttet denne sommer til at indhente tilbud på realkreditlån til køb af bolig. I juli 2020 blev der indhentet 8.834 tilbud til boligkøb. Det er knap 19 procent flere end i samme måned sidste år.

- På trods af at corona-krisen har skabt usikkerhed i mange danskeres økonomi, er mange på jagt efter en ny bolig eller et nyt sommerhus. Mange af os har valgt at holde ferie herhjemme denne sommer, og så kan et nyt sommerhus være en attraktiv mulighed, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

I juli indhentede danskerne lidt over 3.000 lånetilbud til køb af bolig i et landdistriktsområde. Det er knap 694 flere lånetilbud end i juli sidste år, svarende til en stigning på knap 30 procent. Tilsvarende blev der indhentet godt 4.300 lånetilbud til boligkøb i bykommunerne. Det er 471 flere lånetilbud end for et år siden, svarende til en stigning på godt 12 procent.

Udvikling af sommerhuse og ferieparker - nye regler, investeringer og byggeri. Konferencen afholdes d. 1. september 2020.

- Interessen for sommerhuse har været stor de seneste måneder. Og da mange sommerhuse ligger i landdistriktsområder, kan det forklare, at der hentes flere lånetilbud til boligkøb her, siger Ane Arnth Jensen.

- Derudover kan de mange timer tilbragt hjemme under corona-krisen have medvirket til, at flere nu ser værdi i at have mere luft og plads omkring sig og derfor søger bolig lidt uden for byerne, siger hun.

I alt indhentede danskere og virksomheder 31.858 lånetilbud på realkreditlån i juli. Det er 16.970 færre end i juli sidste år. Det lavere antal skal ses i lyset af konverteringsbølgerne, som skyllede ind over Danmark i 2019. I juli blev der indhentet 20.398 tilbud på tillægslån eller til omlægning af realkreditlån. Det er 47 procent færre end for et år siden.

Se oversigt over indhentede lånetilbud her.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den nye Planlov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter