Politikerne i Vejle vil ikke have solceller på tagene af bygninger i midtbyen. Det står fast efter et møde i Teknisk Udvalg den 9. april 2019.

Formanden for bestyrelsen i Vejle Kommunes almene ældreboliger henvendte sig  i Teknik & Miljø i august 2018 med en mundlig forespørgsel om de kunne opsættes solceller på Tønnesgade 2-27, Frejasgade 4-6 og Odinsgade 33-39. Teknik & Miljø vurderede, at det var i strid med lokalplanen, og gav derfor afslag på ansøgningen. I januar 2019 har formanden henvendt sig til Teknisk Udvalg for at få omstødt afgørelsen.

Det skulle politikerne tage stilling til den 9. april 2019, og ifølge Vejle Amts Folkeblad var alle politikere i Teknisk Udvalg enige om, at der ikke skal være solceller i midtbyen.

NB! Energioptimering og vedvarende energi i byggeprojekter. Kurset afholdes d. 1. oktober 2019.

- Hvis vi siger ja et sted, er det meget svært at sige nej til andre. Og i udvalget mener vi, at vi skal fortsætte den linje, politikerne har fulgt i mange år når det gælder Vejles bykerne, siger udvalgsformand Christoffer Melson (V) ifølge avisen og slår dermed fast, at der heller ikke skal gives tilladelse til solceller på sorte tage.

I et svar til ansøgeren skriver Vejle Kommune, at kommunen vil meget gerne bidrage til reducering af CO2-udledningen, og derfor giver også lov til solceller andre steder i byen, hvor det placeringsmæssigt giver god mening.

"Men vi har også en historisk og arkitektonisk kulturarv i Vejle midtby, som er værd at passe på", lyder det i svaret.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Den nye Planlov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Fremtidens betonbyggeri