Infrastruktur udgør 8,3 procent af Industriens Pensions portefølje på på godt 234 milliarder kr., mens ejendomme udgør 4,7 procent.

Medlemmerne i Industriens Pension glæde sig over et samlet afkast på 33,6 milliarder kr. i 2021 svarende til 16,8 procent for den samlede portefølje.

- Trods coronanedlukninger og stigende inflation har 2021 været et fantastisk investeringsår på flere fronter. Særligt unoterede aktier, som vi investerer i via fonde, har leveret virkelig høje afkast. Men også det børsnoterede aktiemarked og infrastrukturfonde har skabt attraktive afkast. Derudover har vi også tjent rigtig godt på vores inflationsafdækning i 2021, siger Laila Mortensen, administrerende direktør i Industriens Pension.

JYLLAND: Broen fra Kalundborg til Aarhus til 136 milliarder. Konferencen afholdes den 9. juni 2022.

Hun påpeger dog, at alle investorer formentlig skal indstille sig på lavere afkast og mere svingende markeder de kommende år, end det har tilfældet de seneste år.

Industriens Pension hentede i 2021 et afkast på 13,1 procent på infrastruktur og 5,6 procent på danske og udenlandske ejendomme. Pensionskassen har ejendommen for 11 milliarder kr., hvilket svarer til 4,7 procent af den samlede portefølje på godt 234 milliarder kr., og infrastruktur for knap 19,3 milliarder kr., hvilket svarer til 8,3 procent af den samlede portefølje.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Stormflodssikring af by- og landområder