På et møde i Københavns Borgerrepræsentation torsdag den 22. juni blev lokalplanen for Kalvebod Brygge Vest II med et nyt 37.000 kvm stort IKEA varehus endeligt vedtaget. Første spadestik forventes i 1. kvartal 2018, mens åbningen bliver i starten af 2020.

Ikea Danmarks administrerende direktør, Dennis Balslev glæder sig over, at der er givet endelig godkendelse til lokalplanen, som skal bane vejen for det kommende varehus på Kalvebod Brygge.

- Det er utroligt dejligt med godkendelsen af den endelige lokalplan. Hele Ikea Danmark jubler over det her. Vi glæder os meget til at komme i gang med byggeriet og til at sætte en endelig dato for åbningen, siger Dennis Balslev.

NB! Den nye planlov og butikker. Kurset afholdes d. 8. november 2017.

Ikea er i fuld gang med et finde en totalentreprenør til projektet, og så snart det er på plads efter sommeren, kan der sættes en dato for første spadestik og åbningen af varehuset. Første spadestik bliver formentligt i første halvdel af 2018, mens åbningen nok bliver i løbet af første halvår 2020.

- Jeg møder tit københavnere, som er meget begejstret for, at Ikea kommer til byen, og jeg ved ikke, hvor mange gange jeg har skullet svare på, hvornår vi åbner – uden at jeg har kunnet give dem et klart svar. De er næsten lige så utålmodige, som vi selv er. Men nu har vi meget snart en køreplan for projektet og kan sætte en åbningsdato, forklarer Dennis Balslev.

NB! Butiksmarkedet i Aalborg 2018-2028. Konferencen afholdes d. 18. januar 2018.

- Jeg glæder mig utroligt meget til den dag, hvor man som noget af det mest naturlige i verden cykler forbi IKEA på vej hjem fra arbejde. Eller tager til Ikea med S-toget, der standser blot 150 m fra varehuset. Vi ser meget ser frem til at betjene kunderne i København med spændende boligindretning, god kvalitet til lave priser og alt under et tag, fortsætter han.

Han påpeger, at Ikea siden begyndelsen af projektet har involveret og lyttet til borgere og virksomheder i området, og det vil man fortsætte med at gøre i byggeperioden, når varehuset åbner, og når det er i drift.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i Jylland

Fremtidens betonbyggeri

Ungdomsboliger på et modent marked

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS