Homes salgsprisindeks, der udsendes i samarbejde med Danske Bank, viser udviklingen i kvm-priserne helt frem til og med maj i år for både huse og lejligheder. Indekset for huse viser, at den gennemsnitlige kvm-pris faldt i maj for 2. måned i træk. Lejlighederne præsterede igen igen en stigning, selv om salget ikke helt berettiger til det.

Homes husprisindeks viser, at huspriserne på landsplan faldt med 0,3 procent fra april til maj 2018 (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et 3-måneders glidende gennemsnit. Prisfaldet fra måneden før ser dermed ud til at være fortsat i maj. Sammenlignet med maj 2017 lå huspriserne 0,7 procent højere.

I forhold til toppen i december 2006 lå huspriserne i maj 4 procent lavere. Prisen på et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvm var i maj 2 millioner kr.

NB! Rødovre: De store projekter. Konferencen afholdes d. 23. august 2018.

De reale huspriser, der måler, hvor meget huspriserne vokser i forhold til forbrugerpriserne generelt, faldt med 0,5 procent fra april til maj – når man måler prisudviklingen som et sæsonkorrigeret 3-måneders glidende gennemsnit. De reale huspriser er stadig 18,8 procent lavere, end da de toppede før finanskrisen.

- Mange bliver dovne og dvaske, når det er meget varmt. Måske skete det for huspriserne i maj. De faldt lidt fra april til maj, og det ligger godt i tråd med, at handelsaktiviteten var cirka 1 procent lavere i maj end samme måned sidste år, siger Henrik Hauthorn Jensen, boligmarkedsanalytiker, Home.

NB! Jylland: Moms og skat for byg og ejendom - nye regler og afgørelser. Kurset afholdes d. 29. august 2018.

- Det er 2. måned i træk med fald i kvm-prisen på huse. En årsag kan være, at der er en stigende andel af hussalg i landkommunerne med lavere kvadratmeterpriser. Det trækker lidt ned i gennemsnittet, siger han.

Lejlighedspriserne steg i maj
- Til gengæld trodser lejlighederne nærmest markedets "logik". I forhold til sidste år ligger salget af lejligheder både i maj og for årets 5 første måneder cirka 8 procent lavere. Ikke desto mindre steg kvm-priserne på lejligheder igen i maj, siger Henrik Hauthorn Jensen.

NB! Nordhavn - de store projekter 2018-2035. Konferencen afholdes d. 4. september 2018.

Homes ejerlejlighedsprisindeks steg 0,3 procent fra april til maj (sæsonkorrigeret) når man måler prisudviklingen som et 3-måneders glidende gennemsnit. Sammenlignet med samme måned sidste år lå ejerlejlighedspriserne på landsplan 11,5 procent højere.

Bag prisstigningen på landsplan gemmer der sig også prisstigninger i både København og Aarhus på henholdsvis 0,4 og 0,5 procent. Priserne er steget med 0,1 procent i Region Hovedstaden i maj, mens de er steget 0,9 procent i Region Midtjylland.

På landsplan var prisen på en gennemsnitlig ejerlejlighed på 85 kvm 2,64 millioner kr. i maj. I København var prisen 3,6 millioner kr. kr., mens en tilsvarende lejlighed i Aarhus kostede 2,64 millioner kr.

NB! Moms og skat for byg og ejendom - nye regler og afgørelser. Kurset afholdes d. 5. september 2018.

De reale lejlighedspriser viser udviklingen i lejlighedspriserne, når man fraregner den generelle prisudvikling i samfundet. De steg 0,1 procent i maj målt som et 3-måneders glidende gennemsnit.

- En forklaring kan være, at køberne især går efter de mindre lejligheder, som de har råd til at købe efter de nye stramme kreditvurderingsregler, og de mindre lejligheder har typisk en højere kvm-priser, da de første "basis-kvm" i en bolig er de dyreste. Det kan være med til at trække gennemsnittet op, siger Henrik Hauthorn Jensen.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i Jylland

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fremtidens betonbyggeri

Stormflodssikring af by- og landområder