Nordhavn: De store projekter 2018-2035

Baggrund

Nordhavnen er et af Københavns største udviklingsområder, og udviklingen fra havne- og industriområde til en ny bydel kommer til at forløbe over de næste mange år. Der skal i alt bygges 3,5 millioner kvm bolig, butik, kontor, skoler og kultur. Dertil kommer 2 metrostationer, 1 krydstogtskaj, 1 Nordhavnstunnel, 1 lystbådehavn og 1 ny containerterminal.

Fuldt udbygget kommer der til at bo 40.000 beboere i Nordhavnen, og de første 7.000 beboere er allerede flyttet ind i de nye boliger i Århusgadekvarteret. Nordhavn har nogle af Danmarks højeste ejendomspriser.

De næste faser af udviklingen af Nordhavn er skudt i gang med blandt andet masterplanen for den 340.000 kvm store Levantkaj, planer om en ny krydstogtsterminal til 300 millioner kr, ny containerhavn til 500 milloner kr. samt ny udvikling på den 105.000 kvm store Trælastholmen med blandt andet hotel og ny Østre Landsret-bygning. På Sundmolen kan der bygges 100.000 kvm, og på Redmolen i Århusgadekvarteret planlægges der 57.000 kvm byggeri. Anlæggelsen samt udvikling af Kronløbsøen kan beløbe sig til 1 milliard kr. 

Et projekt med et 280 meter højt H.C.Andersen Adventure Tower til 6,5 milliarder kr. er også på tegnebrættet. Københavns Kommunes Teknik-og Miljøforvaltning gav sommeren 2017 grønt lys til at arbejde videre med projektet.

Udviklingen af kontorer og hoteller er også ved at blive realiseret. Der skal arbejde i alt 40.000 mennesker i Nordhavnen og i de nybyggede kvarterer i Århusgadeområdet kommer der 3.000 arbejdspladser, som skal lægges til de 5.000 arbejdspladser, som allerede er i Nordhavnsområdet. Der er 4 hotelprojekter i støbeskeen, hvor de første igangsættes i 2017-2018. Og de første butiksområder udvikles også i 2017-2018.

Nordhavnsudbygningen vil gå hurtigere end forventet, for investorinteressen og ønsket om at bo eller arbejde i Nordhavnen er massiv. Nordhavn kan derfor allerede være færdigudbygget i 2035.
 

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Tanker og tidsplaner for Nordhavnen
De næste faser af udviklingen af Nordhavn er skudt i gang med blandt andet masterplanen for det 340.000 kvm store Levantkaj, planer om en ny krydstogtsterminal til 300 millioner kr, ny containerhavn til 500 millioner kr. samt ny udvikling på den 105.000 kvm store Trælastholmen med blandt andet hotel og ny Østre Landsret-bygning. På Redmolen planlægges der 57.000 kvm byggeri i Århusgadekvarteret og anlæggelsen samt udvikling af Kronløbsøen kan beløbe sig til 1 milliard kr. Hvordan har Nordhavnen-projektet udviklet sig fra idé til de første erfaringer? Hvordan er status for udviklingen af den nye bydel, og hvad er de overordnede tidsplaner for udviklingen?

Carsten Koch , Bestyrelsesformand, direktør, By & Havn

10.00 Nordhavnstunnelen og den Østlige Ringvej
Første etape i den omfattende Nordhavnstunnel/ Østlige Ringvej blev indviet dec. 2017 med Nordhavnsvejen, der går fra Helsingørmotorvejen til Svanemølle Havn. Planen er, at tunnelen føres videre under Nordhavn og ud i en Østlig Ringvej, der kan binde det overordnede vejnet sammen øst om hovedstaden og aflaste biltrafikken i centrum, samt forbedre adgangen til Københavns Havn og lufthavnen. Projektet omfatter etablering af en 12 km lang tunnel fra Strandvænget i forlængelse af Nordhavnsvejtunnelen over Nordhavn til Refshaleøen og videre under Kløverparken og Artillerivej til Amagermotorvejen. Et projekt til 20 milliarder kr. Transportministeriet har igangsat en forundersøgelse, der slutter i 2019. Hvad er status for projektet? Hvordan kan det finansieres, og hvad er de samfundsøkonomiske effekter? Hvilken betydning vil det få for byudvikling, miljø og trafik i København?

Peter Christensen , Sekretariatschef, Refshaleøens Ejendomsselskab A/S

10.25 Almene boliger i det fashionable Nordhavn
De første almene boliger i Københavns Nordhavn er snart en realitet. Med valget af hovedentreprenør er Boligselskabet Domea København og Domea.dk klar til at gå i jorden med boligbyggeriet Orienten i Århusgadekvarteret. Orienten indeholder 134 boliger fordelt på almene boliger, ungdomsboliger og boliger til borgere med særlige behov. Boligerne er fordelt i et byggeri på knap 14.000 kvm, hvor der også vil komme en daginstitution, en restaurant og en café. Domea har i 2016 indgået et partnerskab med Københavns Kommune, hvor det har mulighed for at bygge 800 almene boliger til en samlet investering på 2 milliarder kr. over de kommende tre år. Hvordan bygger man med høj kvalitet i Nordhavn, Københavns nye fashionable kvarter, samtidigt med at overholde de stramme budgetrammer for alment byggeri? Hvilke byggeplaner har Domea i den kommende tid?

Mette Mogensen , Projektudviklingschef, Domea

10.50 Kaffepause
11.20 280 meter højt H.C.Andersen Adventure Tower og parkprojekt til 6,5 milliarder kr.
H.C. Andersen forlystelses- og oplevelsespark med hotel, beboelse og observationsplatform på vej sammen med Nordens højeste bygning. Et af Danmarks største investeringsprojekter på op til 6,5 mia. kroner skal placeres i Nordhavn, hvis et flertal i borgerrepræsentationen og en ny lokalplan tillader det. Omdrejningspunktet i det store projekt med navnet H.C. Andersen Adventure Tower er en forlystelses- og oplevelsespark, bygget op over temaet i H.C. Andersens eventyrlige fortællinger. Turistattraktionen vil både omfatte en udendørs forlystelses- og oplevelsespark samt indendørs forlystelser og temaudstillinger, således at der kan skabes oplevelser for gæsterne året rundt. Placeringen sker i det ydre område af Nordhavn i København på et ca. 85.000 m2 stort areal, som er placeret ud mod anløbskajen til krydstogtsskibene, der årligt modtager ca. 850.000 turister til København. I tilknytning til forlystelses- og oplevelsesparken etableres et ikonisk vartegnsbyggeri på op til 280 meter med op til 75 etager, som bliver Nordens højeste bygning med hotel, observationsplatform, konferencecenter, forretninger, kontorer og beboelse. Der etableres både private- og almene boliger indenfor arealet, som vil blive omkranset af en offentlig grøn park med gratis adgang for alle. Hvad er planerne og status for HCAAT-projektet, hvad vil det betyde for Nordhavn?

John Christensen , Bestyrelsesformand, H. C. Andersen Adventure Tower ApS

Kurt Immanuel Pedersen , CEO, H. C. Andersen Adventure Tower ApS

11.45 Nyt hotel til 500 millioner kr. på Trælastkaj
Nordhavn får et nyt 25.000 kvm stort Comwell-hotel i 7 etager på Trælastholmen. Efter planen skal byggeriet DGNB-certificeres og kommer hotellet til at rumme 493 værelser samt 18 konference- og møderum, og det vil ligge tæt på metroen samt kun 800 meter til den nye krydstogtsterminal. Byggesummen kan løbe op i 500 millioner kr. Arkitekterne er blevet inspireret af områdets historiske pakhuse med de karakteristiske og enkle vinduessætninger og skodder og kobberfarvede metalplader vil reflektere lys og spejlinger fra kanalen foran hotellet. Bygningen tegnes som et 8-tal med to grønne gårde i midten. Hvordan kommer det nye hotel til at se ud, hvad er status og tidsplan? Hvilken betydning vil det få for turismen i Nordhavn og København?

Peter Schelde , Koncernchef, Comwell

12.10 Nordhaleøen - 900.000 kvm nybyggeri mellem Nordhavn og Refshaleøen
Med 10.000 nye indbyggere årligt og et fremtidigt mere ustabilt klima, vil København i fremtiden være udfordret på byggegrunde og på klimasikring. Men med en 550.000 kvm ny stor ø med mulighed for op til 900.000 kvm ny bebyggelse kan man tænke stormflodssikring og byudvikling sammen. Øen vil skabe en passage mellem Nordhavn og Refshaleøen og dermed en mere sammenhængende hovedstad. Samtidig vil den også kunne indgå i de trafikale planer om en østlig ringvej, der skal forbinde Nordhavn med Amagermotorvejen. Det er arkitektfirmaet Urban Power, der står bag idéen, der har fået navnet ’Nordhaleøen’. Hvordan ser visionen for Nordhaleøen ud? Hvordan kan den løse Københavns fremtidige problemer, og hvordan skulle det videre praktiske arbejde med udførelsen af øen forløbe?

Rune Veile , Arkitekt, Partner, Urban Power

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost
Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

De kommer også

3F København

Bjarne Høpner

Aberdeen Asset Management Denmark A/S

Mette Borella Kuhlmann
Anette Ingerslev
Jesper Kaas Nielsen

AI a/s

Jan Bruus Sørensen

Bruun Rasmussen Kunstauktioner

Jakob Dupont

Brødrene Dahl

Dennis Stendys
Per Hammarlund

By & Havn

Carsten Koch

Caplloyd A/S - Forsikringsagentur

Flemming Meyendorff

CC Gruppen A/S

Rasmus Carstensen

City Concerts

Lene Borring

CK Landinspektørerne A/S

Poul Gert Carstensen

Comwell

Peter Schelde

COWI A/S

Svend Erik Rolandsen
Michael Knørr Skov
Ervin Nordahl Haukrogh

danbolig Østerbro

Katrine Enø
Sina Ghanbari
Tina Guldbæk
Alice Lotinga

Docken Drift & Development A/S

Gina Pedersen

Doka Danmark ApS

Stefan Døring
Jimmy Thomassen
Bo Svendsen

Domea

Mette Mogensen

Ejendomsselskabet CASA NORD

Torben Røsler
Camilla Gottlieb
Trine Mikkelsen

Erhvervsministeriet

Anders Thusgaard
Line Nørbæk
Lasse Fridberg Bilstrup

Fokus Asset Management A/S

Jannie With
Peter Gravesen
Jakob Veino

H. C. Andersen Adventure Tower ApS

John Christensen
Kurt Immanuel Pedersen

Implenia Spezialtiefbau GmbH

Nikita Gorbatko

KANT arkitekter

Anders Bay Holm

Kuben Management A/S

Anders Thanning

LOXAM A/S

Susanne Vemmelund
Michael Stentoft Christensen
Maibritt Weische

Mølbak Landinspektører A/S

Lars Gjøg Petersen

Niras

Pernille Bruun
Dennis Olsen

Nordea Kredit A/S

Nordea Kredit A/S

Nordkranen A/S Ejendomsudviklingsselskab

Claus Rasmussen

NT Advokater

Martin Weber

Orbicon

Pia Wallbohm
Ulrik Muushardt

Per Aarsleff

Carsten Lund
Mads Kofod
Niels Holm Mikkelsen

PLH Arkitekter A/S

Paulette Christophersen

Refshaleøens Ejendomsselskab A/S

Christian Herskind
Peter Christensen

Renoveringskonsulenterne ApS

Ea Rasmussen

Rørbæk og Møller Arkitekter

Nicolai Lund Overgaard

SOLARLUX Scandinavia AB

Sonny Curtis

SYSTRA

Pierre Tissot

Tvilum Landinspektørfirma A/S

Søren Asbjørn Madsen
Lars Stentebjerg Hansen
Mikkel Torp Andersen

Urban Power

Rune Veile
Arne Cermak Nielsen

V8 Construction A/S

Morten Baunsgaard
Henrik Christensen

Willis Towers Watson

Jan Linde

Økonomiforvaltningen, Center for Økonomi

Lisbeth Kjær Thomsen

Andre konferencer

Tilmeld dig her