Udbudspriserne på huse og lejligheder har i juli måned nået nye højder. Boligmarkedet er lige nu sælgers marked, da udbuddet af boliger er det laveste i 13 år.

Til salg-skiltene foran huse og i lejlighedsvinduer har ikke vist højere priser i den tid, hvor der er udarbejde statistikker. Et gennemsnitligt hus på 140 kvm bliver nu udbudt til 2,39 millioner kr., mens en gennemsnitlig lejlighed på 80 kvm bliver udbudt til 2,74 millioner kr. Det er en stigning på henholdsvis 2,3 og 3,5 procent i forhold til samme måned sidste år. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

- Danskere på jagt efter et hus eller en ejerlejlighed bliver mødt af rekordhøje udbudspriser. For blot 8 år siden kostede et gennemsnitligt hus over 400.000 kr. mindre, og en gennemsnitlig lejlighed kostede over 1 millioner kr. mindre, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Jylland: FINANSIERING af ejendomsprojekter. Kurset afholdes den 10. november 2020.

En af årsagerne til de høje udbudspriser kan være det lave udbud af boliger. Udbuddet af ejerlejligheder er det seneste år faldet med 22,3 procent, mens udbuddet af huse er faldet med 18,4 procent. Det betyder, at udbuddet af huse er det laveste i over 13 år.

- Over de seneste år er der taget flere boliger af markedet, end der er kommet nye til. Det er lettere for sælger at sætte prisen lidt højere, når køberne har færre boliger at vælge imellem. Dette ”sælgers marked” er positivt for dem, der står og vil sælge deres bolig. Til gengæld bliver boligkøbere mødt af færre valgmuligheder og højere priser, siger Ane Arnth Jensen.

FINANSIERING af ejendomsprojekter. Kurset afholdes den 29. oktober 2020.

- Køberne kan dog glæde sig over det fortsat meget lave renteniveau, som på grund af den unikke danske realkreditmodel kommer dem til gode, når de skal finansiere ny bolig med et realkreditlån, fortsætter hun.

Når der tages højde for den generelle prisudvikling på varer og tjenester, er udbudspriserne på huse og ejerlejligheder stadig henholdsvis 15,5 og 0,8 procent under niveauet op til finanskrisen.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ungdomsboliger på et modent marked

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.