HusCompagniet må justere forventningerne til 2022 til 370-410 millioner kr. i EBITDA før særlige poster som følge af eskalerende energipriser.

Ligesom store dele af byggebranchen oplever HusCompagniet udfordringer som følge af den tragiske krig i Ukraine. I den seneste tid har leverandører været nødsaget til at indføre uvarslede prisstigninger, særligt på grund af eskalerede energipriser, med det resultat, at HusCompagniet må justere forventningerne til 2022 fra 420-450 millioner kr. til 370-410 millioner kr. i EBITDA før særlige poster.

Salget af huse er i 1. kvartal 2022 faldet med 40,3 procent i forhold til 1. kvartal 2021, hvor der dog også blev solgt ekstraordinært mange huse. I 1. kvartal 2022 solgte HusCompagniet således 374 huse mod 626 huse i 1. kvartal 2021.

Udvikling og investering i rækkehuse. Konferencen afholdes den 11. oktober 2022.

- Vi står i en helt ekstraordinær og svær tid, hvor usikkerheden er uden fortilfælde. Til trods for den udfordrende markedssituation, leverer HusCompagniet et tilfredsstillende resultat for 1. kvartal i 2022, siger Martin Ravn-Nielsen, administrerende direktør i HusCompagniet.

- Den ulykkelige situation i Ukraine har påvirket markederne. Det har sendt materialepriserne kraftigt i vejret, og krigen har sat vores forsyningskæder under stort pres. Vi er begunstiget af en modstandsdygtig og fleksibel forretningsmodel, der gør os i stand til hurtigt at tilpasse os udsving i markedet, men indenfor de seneste uger har de eskalerende energipriser påført os væsentlige straksomkostninger, som betyder, at vi her og nu er nødt til at justere forventninger til 2022, siger han.

Samtidig understreger han overfor kunderne, at den ekstraordinære situation ikke kommer til at påvirke prisen på allerede indgåede kontrakter.

Silkeborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 25. oktober 2022.

Det er den ekstraordinære kombination af stigende materialepriser, udfordringer i de globale forsyningskæder og pludselige straksomkostninger båret af kraftigt eskalerende energipriser, der fører til justeringen af forventningerne.

HusCompagniet har i 1. kvartal 2022 formået at fastholde målet om at levere 98 procent af sine huse til tiden, og selskabet leverer samtidig et driftsresultat på 99 millioner kr. (EBITDA før særlige poster) svarende til en EBITDA-margin på 8,5 procent.

Tidligere på året tilpassede HusCompagniet forretningen til den dalende efterspørgsel på huse efter corona. Til trods for dagens justering er det selskabets forventning at levere minimum 8 procent i EBITDA-margin i 2022, hvilket anses som meget tilfredsstillende i industrien – markedssituationen taget i betragtning. Samtidig fastholder HusCompagniets ambitionen om at levere 98 procent af sine huse til tiden.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den nye Planlov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i Jylland