Mens verdens storbyer bliver stadigt tættere, bliver det en mere relevant designudfordring at skabe et aktiv byliv uden for de gængse metropoler. Med en ny 292.000 kvm masterplan får Täby i Sverige nyt liv funderet på sport, uddannelse, natur, kultur og entreprenørskab.

Danske Henning Larsen har i fælleskab med landskabsarkitektfirmaet SLA vundet en konkurrence om at transformere Täby, en forstad til Stockholm, til en selvstændig by med et levende bycentrum. Den nye masterplan kaldet Tibble 2.0 er 292.00 kvm.

Med Tibble 2.0 har Henning Larsen skabt et stort kvarter, der kan løfte Täbys identitet og samle lokale borgere på tværs af erhvervs- og fritidsinteresser i et fælles mødested. Visionen er at skabe et inspirerende område, hvor viden, innovation og entreprenørskab kombineres med hverdags- og fritidsliv og bliver et naturligt samlingspunkt for byens borgere.

NB! Byggeri af ungdomsboliger for 37 milliarder. Konferencen afholdes d. 22. november 2018.

- Vi har valgt et stærkt projekt, som bliver en fornøjelse at realisere sammen med et meget kompetent hold af arkitekter, siger Martin Edfelt, stadsarkitekt i Täby kommune.

Synergier skal skabe fælles byliv
Med vinderforslaget får Täby først og fremmest et grønt og urbant hjerte, en slags ’Central Park’ for Täby. Et grønt og aktivt medborgerligt centrum med mange muligheder, for sport, leg og bevægelse.

Omkring parken, som SLA har udarbejdet, giver planen plads til samarbejde mellem lokale entreprenører, studerende og innovatorer via fleksible arbejdspladser, erhverv, mødefaciliteter, eksperimentelle laboratorier, udstillingshaller og eventfaciliteter, som blander sig imellem hinanden og skaber mulighed for vidensdeling og samarbejde på tværs af traditionelle grænser.

NB! Amager: De store projekter. Konferencen afholdes d. 29. november 2018.

- Det er en stor fornøjelse at arbejde med dette ambitiøse projekt, der favner en moderne udfordring i at skabe liv uden for de store metropoler. Hele området er designet til at skabe synergier mellem skoler, forretning, kultur og hverdagsliv i et levende, urbant miljø med masser af solbelyste og vindbeskyttede lokationer, siger Viggo Haremst, partner og design director i Henning Larsen.

Enhver der har fundet ly fra kolde vinde eller slikket sol ved en solbeskinnet væg kan nikke genkendende til betydningen af, at et område har et behageligt mikroklima. I Tibble 2.0 har Henning Larsen designet offentlige pladser og bygningers volume sådan, at de minimere windchill og øger indfaldet af sollys. Det skaber varme zoner der sikrer, at uderum kan bruges i længere tid af året.

Henning Larsen arbejder lige nu også på en revitalisering af Göteborgs Lindholmen-distrikt, samt større havnefrontsprojekter i Gdansk, Polen, i Belfast, Storbritannien og i Bruxelles, Belgien.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den nye Planlov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS