Fonden for Håndværkskollegier køber 19.000 kvm stor grund af Herning Kommune og står bag opførelsen af kollegiet.

På Svanekevej i Hernings nordlige udkant bliver de kommende år opført et nyt kollegium, målrettet ambitiøse håndværks-elever. Projektet, som har et budget på cirka 300 millioner kr., skal være med til at støtte op om erhvervsuddannelserne.

Fonden for Håndværkskollegier står - på baggrund af uddelinger fra BRFfonden - bag det kommende byggeri på en knap 19.000 kvm stor grund, som fonden netop har købt af Herning Kommune. Byggeriet er tegnet af Dorte Mandrup.

JYLLAND: Tiny houses - attraktiv økonomi og større byggemuligheder. Konferencen afholdes den 26. april 2022.

Grunden på Svanekevej ligger i tæt forbindelse med erhvervsuddannelserne på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.

Håndværkskollegiet i Herning får 70 studieboliger, grupperet omkring et centralt rum i midten af den runde bygning. På kollegiet vil der desuden være værksteder.

Silkeborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 24. marts 2022.

- Danmark er et land med store og stolte håndværks-traditioner. Men færre og færre unge uddanner sig inden for håndværksfagene, og i fremtiden risikerer vi at mangle unge, kompetente håndværkere, når de ældre i branchen går på pension, siger Kristian May, direktør for BRFfonden og Fonden for Håndværkskollegier.

Derfor valgte BRFfonden i 2019 at påbegynde uddelinger af op imod 1 milliard kr. til at få bygget en række unikke kollegier for fremtidens håndværkere. De 3 kollegier etableres i henholdsvis Horsens, Herning og Roskilde og etableres via Fonden for Håndværkskollegier.

Viborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 30. marts 2022.

- Kollegierne skal være med til at styrke respekten omkring håndværksfagene og bidrage til at skabe et mere prestigefyldt image omkring håndværket for at tiltrække flere unge til uddannelserne, siger Kristian May.

Håndværkskollegiet i Herning forventes at stå færdigt og være klar til indflytning i 2025. Partnere på projektet er Kristine Jensen Landskab og Arkitektur og som ingeniør Moe.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i Jylland

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Stormflodssikring af by- og landområder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter