På det sidste byrådsmøde i Aalborg i 2017 gav politikerne godkendelse til tilsagn om støtte til 3 projekter i Aalborg, 1 projekt i Nørresundby samt 2 projekter i Nibe med tilsammen 359 almene familieboliger.

Der var almene familieboliger på dagsordenen, da årets sidste byrådsmøde i Aalborg blev afholdt den 11. december 2017. Her skulle politikerne tage stilling til 6 ansøgninger om støtte til almene familieboliger i kommunen. Alle ansøgninger blev godkendt.

På Annebergvej 777-179 i Vestbyen vil Vivabolig opføre 113 almene familieboliger for 141,4 millioner kr., mens Boligselskabet Nordjylland for 136,8 millioner kr. vil etablere 124 almene familieboliger på Sohngårdsholmsvej 55 som en del af projektet Parkbyen, der udvikles af S. Enggaard. Lokalplanforslaget for det samlede projekt på Sohngårdsholmsvej er under revidering på grund af en række indsigelser mod 8 planlagte højhuse, men de almene boliger etableres i eksisterende byggeri.

Himmerland Boligforening står bag det sidste projekt i Aalborg, som fik godkendelse på byrådsmødet. Boligforeningen vil for 22,8 millioner kr. opføre 20 almene familieboliger på Fyrkildevej i Aalborg Øst.

NB! Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 19. april 2018.

I Nørresundby står Sundby-Hvorup Boligselskab bag et projekt med 55 familieboliger for 67,8 millioner kr. på Gl. Kongevej. En lokalplan for projektet blev også endeligt vedtaget på byrådsmødet, og her adresserede by- og landskabsrådmand Hans Henrik Henriksen nogle af de bekymringer, der har været, i forhold til blandt andet støj fra motorvejen.

- Jeg har fuld tiltro til, at de foranstaltninger, man laver omkring støjreduktion på dette byggeri, sagtens kan løse de problemstillinger, der er omkring støj, slog han fast, inden lokalplanforslaget blev vedtaget med tilføjelse af bestemmelser om en maksimal byggehøjde på 5 etager og 16,5 meter.

Også i Nibe, der er udpeget som en af Aalborgs 11 oplandsbyer med særligt vækstpotentiale, er der udsigt til nye, almene familieboliger. Boligforeningen Enggaarden står bag et projekt med 25 boliger for 37,7 millioner kr. på Lundevej, og på Koldsmindevej vil samme boligselskab opføre 22 boliger for 38,5 millioner kr.

Foruden de i alt 359 familieboliger nikkede byrådspolitikerne på mødet også ja til et projekt med 48 almene ældreboliger til 56 millioner kr. på Annebergvej i Aalborg samt til Vivaboligs projekt med omdannelse af Park Hotel på John F. Kennedys Plads i hjertet af Aalborg til 62 ungdomsboliger for 58,3 millioner kr.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder