Byrådet i Høje-Taastrup har vedtaget 2 lokalplaner for 3 forskellige projekter med sammenlagt 379 boliger. Politikerne er dog ikke enige om, hvordan parkeringen i den nye bydel skal løses.

Byrådet i Høje-Taastrup Kommune skulle den 20. oktober tage stilling til 2 lokalplaner for 3 forskellige byggefelter i den nye bydel Høje Taastrup C.

Den ene lokalplan skal bane vejen for 231 lejligheder i 2 karrébebyggelser i byggefelterne A10 og A17. I delområde A10 må der maksimalt opføres 107 boliger, og i delområde A17 må der maksimalt opføres 124 boliger.

De 2 byggefelter med sammenlagt 17.750 kvm byggeret blev i slutningen af 2019 solgt til svenske Balder. På en række udvalgsmøder er behandlingen af lokalplanen over flere omgange blevet udsat, idet der ikke er en aftale på plads om henholds bil- og cykelparkering.

- Nu er der så gået et lille halvt års tid, og der er stadig ikke fundet en løsning omkring denne parkeringsproblematik. Det tyder i hvert fald for mig og for os på, at det er ikke sikkert, at det er så lige til, sagde Peter Faarbæk (S) på byrådsmødet.

Plejeboliger til 10 milliarder. Konferencen afholdes den 15. april 2021.

Bilparkering til de 2 karrébebyggelser sker i et fælles parkeringshus udenfor lokalplanområdet. Lokalplanen udlægger derfor hverken areal til bilparkering eller fastsætter bestemmelser om parkering. Birgitte Skovbæk Johansen fra De Konservative var mere fortrøstningsfuld i forhold til, at parkeringen i området vil blive løst.

- Senest i sommeren 2022 vil der være bygget et nyt parkeringshus med i alt cirka 875 pladser, hvoraf de 464 pladser er reserveret til beboerne i Taastrup City. Herudover er der yderligere 411 pladser, som benyttes til erhverv, og der arbejdes på, at disse parkeringspladser også kan benyttes af beboerne i aften- og nattetimerne. Det er korrekt, at der endnu ikke er indgået juridisk bindende aftaler, men der er til gengæld indhentet positive hensigtserklæringer fra de parter, der kan stille parkeringspladserne til rådighed, sagde hun på byrådsmødet, hvor lokalplanen blev vedtaget.

Byrådet vedtog i samme ombæring endeligt lokalplanen for byggefeltet A12, som i foråret 2019 blev solgt til Core Property Management med en byggeret på 9.870 kvm bolig samt 370 kvm publikumsorienterede servicefunktioner.

Her kan der opføres 148 lejligheder i en karrébebyggelse fra 4 til 6 etager. I bebyggelsens kælderetage etableres der 48 parkeringspladser foruden de parkeringspladser, der etableres i det fælles parkeringshus for den nye bydel.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligudvikling i Jylland

Ny udbudslov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning