Lokale udviklere står bag 17.500 kvm stort boligprojekt, hvor der i første omgang også skal bygges almene boliger for 115 millioner kr.

Politikerne i Gribskov Kommune vedtog den 15. november 2022 en lokalplan, der skal bane vejen for 170-200 nye boliger på et 160.000 kvm stort areal ned mod Søborg Kanal i den sydlige del af Gilleleje.

Kommunen har solgt arealet til anpartsselskabet Strandhavehus III, der ejes af Lasse Nikolaj Nørgaard, Henning Bødker Christiansen, Karl Johan Zøllner og Anders Brandt-Hansen.

Boligerne i området fordeles på 7 klynger. De højeste bygninger bygges i op til 3 etager og placeres tættest på jernbanen, mens bygninger i første række til Søborg Kanal kun må opføres i 1 etage.

Trends: Luksus, servicerede boliger, bofællesskaber, senior- og share boliger. Konferencen afholdes den 5. januar 2023.

- Jeg tror, at dette bliver et fantastisk boligprojekt for den del af kommunen og for Gilleleje, sagde medlem af Udvalget for Klima, Teknik og Miljø, Jannich Petersen (V) på byrådsmødet.

Vi skal være rigtigt tilfredse med, at meget tyder på, at dette byggeri er noget, der går i gang, sagde han videre med henvisning til de udfordringer, der er forbundet med stigende omkostninger og rentevilkår.

Lokalplanen giver mulighed for, at der kan bygges boliger i et-tre etager med et samlet etageareal på 17.500 kvm, hvoraf maksimalt 6.800 kvm må være almene boliger.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. Kurset afholdes den 21. februar 2023.

Lejerbo skal stå for byggeriet af de almene boliger. Den almene boligorganisation udvikler et projekt med i alt 5.900 kvm boliger fordelt på 2 etaper.

I 1. etape skal der bygges 42 almene boliger på samlet 3.737 kvm i form af 22 familieboliger på samlet 1.969 kvm og 20 ældre- og handicapegnede boliger på samlet 1.768 kvm. Det forventes, at byggeriet sættes i gang i løbet af vinteren 2022/2023. Samlet vil byggeriet af de 42 boliger, der alle får 3 værelser, koste godt 115 millioner kr.

I etape 2 skal der efter planen bygges 24 familieboliger på i alt 2.160 kvm. Lejerbo forventer at sende en ansøgning om kommunal støtte til den etape i løbet af 2023.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Stormflodssikring af by- og landområder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i Jylland