Efter et turbulent år i 2017 med underskud er de nødvendige beslutninger taget og eksekveret. Udviklingen i rådgivningsvirksomheden er vendt.

Efter et hårdt år i 2017 er det nu lykkedes rådgivervirksomheden Gaihede, Ingeniører &a Arkitekter, med et fast greb om roret at rette kursen op igen. Med en stabil omsætning og et overskud blev 2018 et år, hvor virksomheden i Valby igen fandt de gode takter, og nu kan fokusere på fremgang inden for renovering i Storkøbenhavn.

- Vi har stabiliseret og optimeret forretningen, så vi kan koncentrere os om at blive endnu bedre til det, vi er gode til – nemlig renovering af de klassiske ejendomme i København. Vores primære kunder er andelsbolig- og ejerforeninger, som skal have vedligeholdt og udviklet deres ejendomme, så de passer til deres aktuelle behov, siger administrerende direktør i Gaihede, Jacob Sachse.

Det negative resultat for 2017 på minus 5,5 millioner kr. er blevet til et plus på godt 1 million kr. i årsregnskabet for 2018.
 
Opskriften på den gode udvikling har været både stram omkostningskontrol, bedre fastholdelse af medarbejderne og mere fokus på den klassiske kundegruppe, som er andelsbolig- og ejerforeninger. Gaihede har også haft en del opgaver inden for den almene sektor, men det er kun særlige projekter, virksomheden har budt på.

- Ud over en stram styring af vores omkostninger er vi blevet bedre til at vælge de projekter, der giver mening for netop en rådgivervirksomhed af vores størrelse. Vi skal ikke byde ind på store, komplekse projekter. Vi er vendt tilbage til de klassiske Gaihede-dyder, som er at være den effektive rådgiver, der skaber mest værdi for kunden på en enkel måde, siger direktøren.

NB! Fredede og bevaringsværdige bygninger - regler, løsninge og tilskud. Konferencen afholdes d. 28. maj 2019.
 
Rutsjetur i 2017 gav stof til eftertanke
Rutsjeturen i 2017 gjorde ondt på virksomheden, og gav stof til eftertanke.

- I 2017 havde vi så mange opgaver, at vi somme tider glemte at gøre det, vi altid gjorde; at tænke i værdi. Vores første spørgsmål, når vi løser en opgave, skal altid være: Giver det, vi gør nu, værdi for kunden?, fortæller Jacob Sachse.

Det er ikke altid, at kunden selv ved, hvad der er bedst, men det er så rådgiverens opgave at oplyse kunde om det – hvad enten det er en andelsboligejer, ejerforening ellen en almen forening.

- Når man er 100 procent fokuseret og klokkeklar over for kunden, bliver beslutningerne taget på det rette grundlag. Det giver tilfredse kunder, da den renovering, der afleveres, også er den renovering, der er aftalt, siger han.

Ud over en tilfreds kunde giver denne praksis også tilfredse medarbejdere, hvilket har været lige så vigtigt for Gaihede. Det har betydet mindre medarbejdersudskiftning i 2018.

- Det er ikke bordfodbold, skovture, eller for den sags skylds gammeldags loyalitet, der gør, at medarbejdere bliver på en arbejdsplads. Det bedste arbejdsgode, man overhovedet kan levere fra ledelses side, er at sikre rammer, der gør at en medarbejder ikke lover mere, end det, de kan holde. På den måde undgår de ondt i maven og er tilfredse med deres arbejde. Det er vi blevet meget bedre til i 2018, siger Jacob Sachse.
 
Tæt på kunden og tilgængelig
Virksomheden er igen på vej mod vækst. Men målet for 2019 er ikke vækst i sig selv, men på at sikre kvaliteten på alt det, rådgiverne leverer.

- Vores strategi er at være tæt på kunderne, være tilgængelige og levere kvalitet. Vi skal holde det, vi lover, og kun love det, vi kan holde – hver gang, slutter Jacob Sachse.

 

Gaihede (millioner kroner) 2018 2017
Bruttofortjeneste 26,5 21,5
Driftsresultat 1 -5,5
Resultat efter skat 0,7 -4,3
Egenkapital 5,7 4,9
Medarbejdere 39 42


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Fremtidens betonbyggeri

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.