Centralt placeret i Faaborg og med under 1 kilometer til havnen ligger det tidligere Faaborg sygehus. I 2011 stoppede driften, men meget snart rykker beboerne ind i de nyrenoverede lejligheder i Frits Jørgensens Have.

Faaborg sygehus fra 1891 blev nedlagt i 2011, og efter skiftende anvendelser slår de bevaringsværdige sygehusbygninger snart dørene op for 40 nyrenoverede, almene boliger. Nærmere bestemt blev projektet afleveret den 12. august 2022, mens lejlighederne fyldes med nye beboere fra 1. september.

- Slutspurten er sat ind, og om ganske kort tid klipper vi den røde snor til det generations-bofællesskab, vi har haft et brændende ønske om at få plads til her i byen. De 40 lejligheder er mellem 65-115 kvm store og varierer i karakter målrettet både unge, familier og seniorer, forklarer René Rode Andersen, projektleder hos Fyens Almennyttige Boligselskab, der er bygherre på projektet.

Som totalrådgiver har Ingeniører'ne beskyttet mest muligt af den oprindelige arkitektur. Den bevaringsværdige del af sygehuset er mere eller mindre intakt, og blandt andet de gamle skorstene står stadig som i gamle dage.

Odense: De store projekter. Konferencen afholdes den 19. april 2023.

- Resultatet er blevet over al forventning. Det er tydeligt, at vi har at gøre med en gammel bygning, som er blevet moderniseret med respekt for den oprindelige arkitektur. Det ses gennemgående i valget af materialer og farver, forklarer René Rode Andersen.

Der er lagt mange tanker i blandt andet døre og vinduer, som pryder Frits Jørgensens Have. Mens hoveddørene er specialfremstillede hos en snedker, er de i alt cirka 350 vinduer fra Velfac designet til gamle bygninger fra 1840’erne og frem til 1940’erne.

- Vi har leveret vinduer og døre fra vores serie Velfac Classic, der har elegante sprosser og som navnet antyder passer til klassisk byggestil. Det understreger det autentiske udtryk, vi særligt kender fra 1840’erne og 100 år frem. Desuden er vinduerne, som her er leveret i antracitgrå samt en gylden nuance, vedligeholdelsesvenlige og kræver minimalt arbejde løbende, fortæller Kenneth Hansen, der er salgskonsulent hos Velfac.

Hos bygherren er der stor tilfredshed med det visuelle islæt, som både døre, altaner og vinduer tilfører den gamle sygehusbygning.

Trends: Luksus, servicerede boliger, bofællesskaber, senior- og share boliger. Konferencen afholdes den 5. januar 2023.

- En ældre bygning som denne her er ofte en utaknemmelig størrelse. Men på fineste vis har man formået at bevare det oprindelige udtryk i kombination med det nye, så historiens vingesus opretholdes. Vi glæder os meget til at åbne dørene for offentligheden og byde de nye beboere velkomne senere på året, afslutter René Rode Andersen.

Frits Jørgensens Have er opkaldt efter arkitekten af samme navn, der i starten af 1900-tallet tegnede sygehusets hovedbygning. Udover de 40 lejligheder rummer ejendommen et fællesrum med fælleskøkken, spisesal, værksteder og urtehaver. Faciliteter, der samler beboerne i det ønskede bofællesskab.

 


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligudvikling i Jylland

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Stormflodssikring af by- og landområder

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Fremtidens betonbyggeri