Sydhavnskvarteret i Aarhus var i weekenden centrum for en landet største støbeopgaver til dato, da A. Enggaard støbte fundamentet til kontortårnet, der blandt andre skal huse Kromann Reumert, Niras og AART Architects.

Efter 23 timer og 430 lastbillæs mellem Sydhavnen i Aarhus og Unicon’s betonværker i Risskov, Skejby og Horsens var blandt de centrale ingredienser i et storstilet støbeprojekt, der løb af stablen denne weekend og satte 100 mand i beskæftigelse.

Klokken 16 fredag eftermiddag igangsatte A. Enggaard støbningen af fundamentet til et kontorbyggeri i 26 etager i Sydhavnskvarteret. Støbeprojektet hører til blandt de største i Danmark til dato og fundamentet udgøres blandt andet af hele 4.000 kubikmeter beton.

Jylland: Sådan bliver moms og ny skat for ejendomsprojekter. Kurset afholdes den 22. september 2022.

- Det var en fornøjelse at se et så stort og omfattende projekt med så mange gode folk involveret fordelt på både byggeplads, i betonbilerne og på betonværkerne udspille sig. Der skal lyde en kæmpestor ros og tak til alle både medarbejdere og samarbejdspartnere. Nu ser vi frem til, at bygningen rejser sig og ikke mindst til at se den tage imod sine nye erhvervslejere, siger salgs- og udviklingschef Peter Thorsgaard.

Sydhavnskvarteret nord for Jægersgårdsgade udvikles frem mod 2026, og kontortårnet ventes at stå klar til indflytning i 2025. Allerede nu har de første lejere, herunder Kromann Reumert, Nira og AART Architects, besluttet at etablere sig i det nye kontortårn, og interessen for tårnets øvrige kvm er stor, siger Peter Thorsgaard.

JYLLAND Fredede og bevaringsværdige bygninger - nye regler, løsninger og tilskud. Konferencen afholdes den 1. november 2022.

- Der er endnu lang tid til indflytning, men vi mærker dag for dag øget interesse for Sydhavnskvarteret generelt og for vores kontorlejemål i højhuset specifikt. I højhuset har vi ledige lejemål på på 6.-17. sal, der alle får en flot udsigt over Aarhusbugten og Aarhus midtby. Man vil desuden kunne benytte fælles kantine- og mødefaciliteter samt bade- og omklædningsfaciliter.

A. Enggaard har ansvaret for udviklingen af størstedelen af det nye Sydhavnskvarter, og A. Enggaard dels vil foruden kontortårnet blive udgjort af blandt andet 2 hoteller samt nye lokaler til spillestedet Train og Det Jyske Kunstakademi, Aarhus Billedkunstcenter, VIA samt en række aktører forankret i Sydhavnen.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

Logistik og industri - fart på nye muligheder