Fredericia Kommune har solgt en større erhvervsgrund til brint-virksomhed, der vil etablere en distributionsterminal.

Fredericia Kommune har solgt en 109.900 kvm erhvervsgrund til virksomheden H2 Energy Esbjerg, som vil bygge en terminal, hvor brint nemt kan transporteres og anvendes som brændstof til eksempelvis lastbiler, til fly og til skibe og til andre industrier såsom stålindustrien.

- Det er ikke en fabrik, de vil opføre, men en terminal og placeringen midt i Danmarks største logistikcentrum kan være medvirkende til en grøn omstilling i Danmarks mest anvendte transportcenter, udtaler borgmester i Fredericia Kommune,  Steen Wrist (S).

Hos H2 Energy Esbjerg er det også placeringen midt i et af Danmarks helt store transport- og logistikområder, der har været attraktiv.

- Trekantområdet er ligeledes under etablering som Danmarks nye centrum for grøn energi – H2 Energy vil gerne være med til at skubbe yderligere til ambitionen om at gøre Trekantområdet og Fredericia til knudepunkt for den grønne omstilling af transportsektoren, udtaler Clifford zur Nieden, direktør i H2 Energy Esbjerg.

Vejle: De store projekter. Konferencen afholdes den 23. marts 2023.

Regeringen har udvalgt Fredericia som ét af 6 knudepunkter til udvikling af Power-to-X og fremtidens grønne brændsler. ADP, som i forvejen har leveret en klimafokuseret indsats med koblingen af Fredericia Havn og Taulov Dry Port til omstillingen af den maritime- og landbaserede transport, er i gang med at videreudvikle områdets eksisterende infrastruktur til gavn for fremtidens Power-to-X-værdikæde.

Placeringen af H2 Energy i Taulov ligger rigtig godt i forlængelse af ADP Energy Infrastructure, som gennem milliardinvesteringer i PtX-infrastruktur i fremtiden vil distribuere grønne brændstoffer til transportsektoren direkte via Taulov Dry Port samt områdets øvrige kilder, mener Rune D. Rasmussen, administrerende direktør i ADP.

- Det er meget positivt, at H2 Energy etablerer en brintterminal i Fredericia, da det vil bidrage til udviklingen af fremtidens storskala PtX-knudepunkt i Trekantområdet. Hvis vi skal realisere de høje danske klimamålsætninger og bidrage til produktionen af grønne brændstoffer i stor skala til omstillingen af luftfartsindustrien og i det hele taget omstillingen af den tunge transport, skal vi have adgang til brint i store mængder, siger Rune D. Rasmussen.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i Jylland

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligudvikling i København frem til 2030

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS