En fast forbindelse mellem Als og Fyn skal nu undersøges nærmere. Det er der afsat 20 millioner kr. til i Infrastrukturplan 2035.

Et flertal i Folketinget har besluttede i forbindelse med Infrastrukturplan 2035 at afsætte 20 millioner kr. til en forundersøgelse af en fast forbindelse mellem Als og Fyn. Nu sættes undersøgelsen i gang, skriver Transportministeriet.

"Formålet med den faste forbindelse mellem Als og Fyn er blandt andet at give rejsende den størst mulige tidsbesparelse samt at rykke Syddanmark tættere sammen. Men først skal der laves en forundersøgelse, som blandt andet skal give indblik i, hvor linjeføringen skal ligge, så der bliver taget mest hensyn til lokale landskabsforhold, naturområder, bebyggelser og kulturarv. Som en del af forundersøgelsen bliver der også undersøgt en opgradering af de landanlæg, som forbindelsen skal gå til og fra – Rute 43 på Fyn og Rute 8 på Als. Det betyder, at der ikke foretages undersøgelser af at etablere nye motorveje på hverken Fyn eller Als", skriver Transportministeriet.

JYLLAND: Broen til Sjælland for 136 milliarder. Konferencen afholdes den 9. juni 2022.

"Forundersøgelsen skal beskrive løsninger både som tunnel og bro ligesom undersøgelsen også skal dække mulighederne for at genanvende den kommende tunnelelementfabrik i Rødbyhavn til at bygge forbindelsen. Derudover har partierne bag aftalen besluttet, at der også skal ses nærmere på muligheden for cykler og kollektiv transport i forbindelsen med undersøgelsen", lyder det videre.

Som en del af forundersøgelsen skal der gennemføres samfundsøkonomiske analyser for at belyse, omde forskellige alternativer af en fast Als-Fyn-forbindelse vil være engod investering for samfundet. Som udgangspunkt forventes det, at der vil komme brugerbetaling på projektet. Det skal undersøges, hvor stor en del af anlægsomkostningerne, der kan dækkes ved brugerfinansiering.

Forundersøgelsen gennemføres på 2 år i løbet af perioden 2022-2024. De 20 millioner kroner er fordelt år på 5 millioner kr. i 2022, 10 millioner kr. i 2023 og 5 millioner kr. i 2024.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked