Der bliver sat flere sommerhuse til salg nu, end der sælges, men handelsaktiviteten er stadig højere end perioden fra 2015 til 2019.

Coronapandemien har budt på det vildeste sommerhussalg i boligmarkedets historie, og selvom det er gået markant ned i kadence i forhold til de gyldne tider i 2020 og starten af 2021, viser de nyeste tal fra Boligsiden, at salget af sommerhuse i uge 36 stadig ligger komfortabelt over gennemsnittet af de sidste 5 år. Faktisk blev der sidste uge solgt 232 sommerhuse mod 195, som er gennemsnittet for uge 36 fra 2015 til 2019.

Til gengæld viser tallene også, at landets sommerhusejere er blevet mere ivrige efter at sælge i forhold til de sidste 5 år, da sidste uge der blev sat 230 nye sommerhuse til salg mod 215 de foregående 5 år.

Udvikling af ferieparker og sommerhuse - nye regler, investeringer og byggeri. Konferencen afholdes den 21. september 2021.

Den stigende interesse for at sælge sommerhuse kan ifølge ejendomsmæglerkæden Estate være forbundet med en mængde købere, der kan have fortrudt deres køb eller ønsket om gevinst.

- Der blev solgt unaturligt mange sommerhuse sidste år, så det er ret sandsynligt, at nogle af de mange nyslåede sommerhusejere har mødt virkeligheden og kommet til den erkendelse, at det måske alligevel ikke var lykken for dem at eje et sommerhus, men den lange isolation og rejserestriktionerne fik dem alligevel til at springe med på bølgen, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Med de prisstigninger, der har været det seneste 1,5 år, peger han også på udsigten til at indfri en økonomisk gevinst ved at sælge sit sommerhus.

- De, som har ejet et sommerhus i mange år, kan selvfølgelig sælge det med et betydeligt overskud, men selv de, som købte under corona, kan også have gjort en særdeles god forretning ved at sælge nu, især hvis sommerhuset ligger i et af de mest populære områder, siger Thomas Hovgaard.

Udvikling og investering i rækkehuse. Konferencen afholdes den 5. april 2022.

Han forventer, at udbuddet af sommerhuset vil stige den kommende tid.

- Der vil givet blive sat flere sommerhuse til salg de kommende måneder, end der vil blive solgt, da efterspørgslen på sommerhuse traditionelt er højest i foråret og om sommeren. Vi er på vej ind i de kølige måneder, samtidig med at der blive bedre muligheder for at rejse udenlands, så er du på udkig efter et sommerhus nu, bør du alt andet lige have nogle gode muligheder på hånden, siger Thomas Hovgaard.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Fremtidens betonbyggeri

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i Jylland

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS