Der er udsigt til fortsat vækst i byggeaktiviteten i 2022. NREP og A. Enggaard er blandt de store private bygherrer.

Byggeriets aktivitetsniveauet forventes ifølge Bygherrebarometer 2021 i 2022 at blive historisk højt med en samlet projektsum på næsten 140 milliarder kr. for projekter over 40 millioner kr., når byggeriet af Femern-forbindelsen fraregnes. Det er en stigning på 14 procent i forhold til pipelinen i 2021, som eller også lå på et højt niveau.

De private bygherrer står for 53 procent af den samlede projektsum, og ifølge Børsen er NREP er en af de private bygherrer, som sætter gang i flest byggeprojekter i 2022 med en projektsum på 3,2 milliarder kr.

Køge: De store projekter. Konferencen afholdes den 8. februar 2022.

– Vi er især vokset de seneste 2 til 3 år på egenudviklede projekter. Det gør vi, fordi vi ser et marked, der ikke er dækket, siger investeringsdirektør Olli Fischer fra NREP til Børsen.

Foruden selskabet bag Femern Bælt, som bygger for godt 10 milliarder kr. i 2022, er KAB, A. Enggaard, DAB, By & Havn, Vejdirektoratet, Domea, Hovedstadens Letbane, DSB og Banedanmark på tværs af offentlige og private aktører blandt de største bygherrer i 2022.

Boom i Logistik- og industri-ejendomme - udvikling og investeringer. Konferencen afholdes den 20. april 2022.

KAB har eksempelvis 22 projekter til i alt 4,3 milliarder kr. med byggestart i 2022, mens A. Enggaard har 11 projekter til 2,6 milliarder kr, ligesom DAB har 14 projekter til 2,6 milliarder kr.

Ud over Femern-forbindelsen er de 2 største enkeltstående projekter med byggestart i 2022 DSV Panalpinas byggeri af et logistikcenter ved Lund i Horsens til 1,5 milliarder kr. samt renoveringen af Nationalbanken, som ligeledes har et budget på 1,5 milliarder kr.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ny udbudslov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS