For Fokus Asset Management er købet et led i en strategi om at kunne dække alle aspekter indenfor ejendomme i Norden.

Fokus Asset Management køber Heimdal Nordic som led i en strategi om at kunne dække alle aspekter indenfor ejendomme i Norden. Handlen følger i kølvandet på købet den svenske investment og asset manager Scius Partners i marts 2022.

- Akkvisitionen af Heimdal Nordic er et yderligere skridt i realiseringen af vores strategiske mål om at dække hele Norden inden for investment, asset management og gælds asset management. Vi ser frem til at forene kræfterne med teamet hos Heimdal Nordic og ekspandere vores forretning i Norden, udtaler administrerende direktør og partner i Fokus Asset Management, Tonny Nielsen.

Køge: De store projekter. Konferencen afholdes den 31. maj 2022.

Heimdal Nordic blev etableret af Peter Lilja i 2017. Heimdal Nordic er en dansk gælds asset manager og rådgiver med fokus på finansiering af ejendomme.  Samarbejdspartnerne omfatter danske pensionskasser, internationale og danske investorer såvel som globale investeringsbanker.

- At arbejde med institutionelle investorer betyder, at der skal fokuseres på at skabe stabile, gode afkast, men også at god governance og compliance er en forudsætning for overhovedet at drive forretning. Ved at forene vore kræfter med Fokus Gruppen vil vi styrke vores ståsted og dermed muligheden for at tilbyde vores samarbejdspartnere optimale, risikojusterede afkast i det Nordiske ejendomsinvesteringsunivers, udtaler Peter Lilja, administrerende direktør hos Heimdal Nordic.

Frederiksberg - projekter for 6 milliarder. Konferencen afholdes den 6. oktober 2022.

Peter Lilja og Heimdal Nordics ledelse fortsætter i selskabet og vil også fremadrettet tage del i selskabets og Fokus Gruppens videre ekspansion. Heimdal Nordic teamet har deltaget i transaktioner indenfor ejendomsfinansiering med samlede værdier for mere end 35 milliarder kr., og selskabets 8 medarbejdere har i dag 4.3 milliarder kr. under forvaltning.

Heimdal Nordic og Fokus Gruppens samlede forretning er på 37 milliarder kr. under forvaltning, og medarbejderstaben består af 75 medarbejdere.

Allerede i dag har Fokus Gruppen og Heimdal Nordic forretningsaktiviteter i 3 af de nordiske lande – Danmark, Sverige og Finland.

Udvikling af nedslidte ejendomme og konvertering til nye formål. Konferencen afholdes den 4. oktober 2022.

Den nordiske strategi om at blive den førende full-service investment og asset manager i Norden forventes at føre til yderligere ekspansion allerede i år hen mod målet om at tilbyde investorer ubegrænset adgang til alle ejendomsrelaterede investeringer i Norden.

Fokus Asset Management blev rådgivet af Kromann Reumert om juridiske forhold og Deloitte om finansiering og skattemæssige forhold. Heimdal Nordic blev rådgivet af Accura om juridiske forhold og InfoRevision og BDO om henholdsvis finansiering og skattemæssige forhold.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Stormflodssikring af by- og landområder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ny udbudslov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS