Der er et sjældent syn med fliser på facaden i det danske bybillede, men det har arkitekterne bag et nyt byggeri på Lindgreens Allé ved Amager Strand valgt.

Lindgreens Allé ved Amager Strand er et område i udvikling, hvor nye byggerier udspringer af det tidligere industrikvarter som en del af en større udviklingsplan for området. Første byggeri står nu færdigt på hjørnet af Lindgreens Allé med 23 studieboliger og 3 større lejligheder. De første lejere flyttede ind i marts 2019, og nu er de sidste lejligheder også lejet ud.

- Byggeriet på Lindgreens Allé bidrager til den overordnede målsætning om at skabe et levende byområde ved Amager Strand. Det kommer først og fremmest til udtryk i udformningen af bygningens arkitektur, hvor vi har valgt en innovativ og lidt atypisk facadeløsning fra Mosaikhjørnet, som består af keramiske fliser i forskellige nuancer. Materialet tilfører liv og dynamik til området og skiller sig på den måde væsentligt ud fra det øvrige byggeri og ser bare rigtig flot ud, siger afdelingsleder Henrik Rangstrup fra Factory House The Village, der er bygherre på projektet, i en pressemeddelelse.

Byggeriet er opbygget af præfabrikerede stålmoduler, hvor facaden er eftermonteret direkte på stedet. Det har taget 10 måneder at opføre byggeriet, som er forløbet efter tidsplanen, selvom arkitektfirmaet ikke havde tidligere erfaringer med keramiske fliser som facademateriale.

Due Diligence - risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Kurset afholdes d. 3. marts 2020.

- Vi har længe gået med tankerne om at prøve en facadeløsning med keramiske fliser, og da vi blev involveret i projektet på Lindgreens Allé, fik vi muligheden for at alliere os med Mosaikhjørnet og realisere idéen. Vi er meget tilfredse med det færdige resultat, hvor vi har opnået et facadeudtryk, man ikke ser så mange andre steder, med kvadratiske fliser i varierede grønne og sorte nuancer. Det tilfører noget særligt til området, der ellers er præget af mere almindeligt kendte facadeløsninger, fortæller Steen Palsbøll fra Steen Palsbøll Arkitekter, der har tegnet byggeriet, som er opført af Ragnstrup Development.

- Keramiske facadefliser er ikke så udbredte i Danmark endnu, men er interessante – både fordi materialet imødekommer tidens krav til bæredygtige byggematerialer, har minimale vedligeholdelseskrav og samtidigt muliggør nye bygningsudtryk. Det er derfor ikke sidste gang, vi vælger løsningen, da fliserne har været nemme at arbejde med, og vi er kommet godt i mål med vores vision for projektet, udtaler han.

Det er Mosaikhjørnet, som står bag leveringen af den atypiske facadeløsning, og her oplever man en stigende interesse for keramiske fliser som facade til tidens byggerier.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Den nye Planlov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ny udbudslov KURSUS