Indenrigs- og Boligministeriet har offentliggjort årets liste over udsatte boligområder.

Det er både antallet af udsatte boligområder, parallelsamfund og omdannelsesområder, der falder. Opgørelsen for 2022 viser for tredje gang i træk et fald på de 3 lister.

Den 1. december 2022 er der 17 udsatte boligområder mod 20 i 2021. Antallet af parallelsamfund er nede på 10, hvor der sidste år var 12. Der er ikke kommet flere omdannelsesområder, og hermed heller ikke nye boligområder, der bliver omfattet af kravet om at lave en udviklingsplan.

- i er glade for, at der helt overvejende er gode nyheder i de lister over udsatte boligområder, som ministeriets har offentliggjort. Der er ikke kommet flere af de såkaldte omdannelsesområder, hvilket er meget glædeligt, og så er der ydermere sket et fald i antallet af både parallelsamfundsområder og udsatte områder, udtaler viceadministrerende direktør i BL – Danmarks Almene Boliger, Solveig Råberg Tingey.

Opgradering og optimering af ejendomme. Konferencen afholde den 7. marts 2023.

I København bliver 2 boligområder taget af listen for omdannelsesområder. Københavns Kommune og boligselskaberne FSB og SAB har siden 2015 samarbejdet om at udvikle og løfte Tingbjerg. Der er sat skub i en omfattende forvandling af området til attraktiv og blandet bydel i København med nye boliger, butikker og daginstitutioner. Også Aldersrogade er taget af listen.

- Udsatte byområder som Tingbjerg og Aldersrogade skal integreres endnu mere i byens liv, hvor man bor, arbejder, handler og tager til for at besøge venner og familie, kulturbegivenheder eller bare kører igennem på en søndagscykeltur. Det er vi ikke helt i mål med endnu. Og derfor er det afgørende, at vi sammen med beboerne fortsætter det gode arbejde med helhedsindsatser og udvikling i de to områder. Dét sagt, så er jeg en glad og stolt overborgmester i dag over beboere, medarbejdere og politikere i kommunen, som i fællesskab har løftet denne opgave, for det går den rigtige vej, udtaler Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

Se listerne her:


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i København frem til 2030

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Fremtidens betonbyggeri