Borgmester på Frederiksberg, Simon Aggesen, købte i 2016 en lejlighed på Frederiksberg til en kvm-pris på 20.000 kr., hvor den gennemsnitlige kvm-pris i kommunen dengang lå på 40.000 kr. Nu går Erhvervsstyrelsen ind i sagen.

Erhvervsstyrelsen vil nu undersøge, om prisen var for lav, da fonden Dansk Bibelskole i 2016 solgte en 460 kvm stor lejlighed på Frederiksberg Allé til den nuværende Frederiksberg-borgmester Simon Aggesen for 9,5 millioner kr. Det skriver Altinget.

Medlemmerne af bestyrelsen for fonden kan blive holdt personligt erstatningsansvarlige for bolighandlen, ligesom borgmesteren risikerer at skulle betale penge tilbage, skriver avisen.

Generationsskifte og skatteregler for ejendomsaktører. Kurset afholdes den 22. oktober 2020.

- Vurderer Erhvervsstyrelsen, at et salg er sket til under markedsværdi, og der derved er foretaget en formålsstridig uddeling, så kan der rejses et tilbagebetalingskrav mod modtageren hvis denne var i ond tro, eller der kan på vegne af fonden rejses et erstatningskrav mod fondens bestyrelse, siger professor i forvaltningsret Sten Bønsing til Altinget.

Borgmester Simon Aggesen delte lejligheden op i 2 og solgte først den ene, siden den anden, og fik dermed i løbet af 4 år en nettofortjeneste på i alt 11 millioner kr.

Der har ifølge Altinget ikke været dokumenteret ulovligheder i sagen. Over for Erhvervsstyrelsen skal Dansk Bibelskole nu redegøre for salget.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Den nye Planlov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Servitutter og lokalplaner KURSUS