Anlægget bygges i et innovativt design med fokus på bæredygtighed, reduktion af CO2-udledningen og et sikkert arbejdsmiljø for medarbejderne. Udvidelsen er startet og ventes færdig i foråret 2021.

Mariagerfjord Renseanlæg i Hadsund skal have udvidet sin kapacitet fra 75.000 til 225.000 PE, svarende til spildevand fra 225.000 personer. Den opgave skal et konsortium bestående af EnviDan og Jakobsen & Blindkilde stå for.

- Vi introducerer som det første sted i Danmark step-feed systemet i det biologiske rensetrin, som medfører øget effektivitet af både den biologiske rensning og den efterfølgende klaringsfunktion, siger Jens Albrechtsen, entreprisechef hos EnviDan.

EnviDan leder konsortiet og står for projektering, idriftsættelse og dokumentation, og Jakobsen & Blindkilde står for alle bygge- og anlægsarbejder. Underentreprenører er Strøm Hansen står blandt andet for el, og Holsted Smede og Maskinværksted står for smede- og maskinarbejder.

Jylland: Planlov og lokalplaner - nye ændringer og muligheder. Kurset afholdes d. 28. oktober 2020.

- Renseanlæg er en af vores absolutte spidskompetencer, og vi har den erfaring, der skal til for at lave de her anlæg. Sammen med EnviDan har vi tidligere leveret mange renseanlæg, og vi har folk i egenproduktion på kloak, jord, beton, belægning og murer, som skal bruges her, siger Esben Søndervad Pedersen, områdedirektør i Jakobsen & Blindkilde, der er en del af NCC.

Den mest synlige del af udvidelsen er 2 kæmpe store spildevandstanke med en diameter hver på 44 meter og en dybde på 6 meter.

Anlægget, der ligger i Hadsund, skal modtage spildevand fra kommunerne Vesthimmerland, Rebild og Mariagerfjord. Det rensede spildevand ledes ud i Kattegat gennem den eksisterende udløbsledning. Anlægget bygges, så der i fremtiden kan ske en yderligere udvidelse til 275.000 PE.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030