A. Enggaard Ejendomme skifter navn. Det nye Tecta Invest vil opkøbe flere boligudlejningsejendomme i Aalborg-, Aarhus- og hovedstadsområdet for at sprede risiko – uden at reducere sin portefølje af erhvervsejendomme. Samtidig ønskes større synlighed, aktive kunderelationer og mere fokus på bæredygtighed.

Jesper Brøndum med en fortid som direktør for Erik Arkitekter, satte sig for 1,5 måned siden i direktørstolen, og sammen med hovedaktionær Jens Enggaard er han klar til at lancere en ny, offensiv strategi for det nu tidligere A. Enggaard Ejendomme. Det sker under mottoet ”Vi skaber plads”. Firmaet skifter samtidig navn til Tecta Invest.

Med en ejendomsportefølje til en bogført værdi på 650 millioner kr. og en egenkapital på 250 millioner kr. hører Tecta Invest, der er stiftet i 2011, allerede til blandt Nordjyllands større og mere solide ejendomsudlejere. Det nye navn er en konsekvens efter, at brødrene Jens og Asger Enggaard tidligere i år foretog et længe planlagt generationsskifte i familievirksomheden.

- Det giver bedst mening, at Asger og jeg ikke ejer virksomheder med forvirrende navnesammenfald. Og samtidig gør firmanavneændringen det nu også muligt at give ejendomsselskabet en mere synlig selvstændig profil, forklarer Tecta Invest’s bestyrelsesformand Jens Enggaard.

Jylland: Køb og salg af ejendom - Due Diligence. Kurset afholdes den 18. maj 2021.

Den ønskede, fremtidige profil understreges stadig at bygge på oprindelige Enggaard-værdier som skabertrang, kompetence, erfaring, vedholdenhed og respekt for samarbejdspartnerne. Værdier som direktør Jesper Brøndum så har arbejdet videre ud fra de seneste måneder.

- Vi vil gerne imødekomme et identificeret behov for, at firmaer som vores påtager sig et endnu større ansvar for aktivt at rådgive sine lejere om de rette fysiske forhold og lejeaftaler. Hvis vores lejere herunder erhvervslejere har de rette adressemæssige muligheder for at drive en sund forretning, så har Tecta også en bedre mulighed for at drive sund forretning på baggrund af langvarige, tillidsfulde samarbejder, uddyber Jesper Brøndum. Han henviser til sine egne tidligere erfaringer – gode som knap så gode - fra den anden side af bordet som erhvervslejer hos andre udlejere.

- En god aftale har 2 tilfredse samarbejdspartnere. Tectas lejere opfatter vi ikke som bare et kontraktligt bundet passivt kundeforhold men derimod som ligeværdige samarbejdspartnere. Det vil for eksempel sige, at vi også er opmærksomme på at vise fleksibilitet og hjælpe dem nemt og omkostningsfornuftigt videre til andre aktuelt mere relevante adresser, større eller mindre lokaliteter, hvis der viser sig behov for det - eller måske over i noget mere bæredygtigt byggeri, hvor det giver særlig mening, forklarer Jesper Brøndum.

AALBORG: De store projekter. Konferencen afholdes den 26. maj 2020.

Han tilføjer, at Tecta Invest også vil have ekstra fokus på at stå klar med effektiv assistance til at løse lejernes dagligdags udfordringer i bygningerne. Lejerne skal gerne opleve en ekstra tryghed hos Tecta Invest, uanset om de har brug for 100 eller 1.000 kvm, eller om de driver frisørsalon eller supermarked.

Hvad angår bæredygtighed så er det netop et særligt fokuspunkt, som Brøndum erklærer i fortsat proces.

- Vi er fuldt opmærksomme på, at flere af vores samarbejdspartnere i fremtiden vil have mere fokus på eksempelvis byggematerialevalg, energi- og vandgenbrug, affaldssortering med videre. Det kræver en løbende omstillingsparathed, som vi hos Tecta Invest vil blive mere opmærksomme på, både i forhold til eksisterende ejendomme og vores fremtidige nye, siger Jesper Brøndum.

Tecta Invest har indtil videre administration i kontorer i BMS’ hovedsæde i Nørresundby, mens det stadig overvejes, hvor firmaet i fremtiden får mest gavn af at have permanent adresse.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i København frem til 2030

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i Jylland

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS