Elisabeth Flindt, demenschef i Aarhus Kommune, taler om fokus på demens i Aarhus på konferencen "Jylland: Senior- og ældreboliger i vækst", som afholdes i Aarhus den 23. november 2017.

Aarhus Kommune er i gang med at udvikle en handlingsplan for demens, der skal gøre byen til en mere demensvenlig kommune, og byrådet har besluttet, at give sundhedsområdet 3 millioner kr. ekstra i 2017. Samtidig håber man, at Aarhus også får del i de 470 millioner kr., som regeringen har afsat med sin nye nationale demensplan, der består af 3 nationale mål og 27 konkrete initiativer, og som blev vedtaget december 2016.

NB! Jylland: Senior- og ældreboliger i vækst. Konferencen afholdes d. 23. november 2017.

I Aarhus er det blandt andet planen at bygge et stort demens-venligt hus med 125 boliger ved Lokalcenter Abildgården i Aarhus N. Hvad er behovet for boliger til demente i Aarhus, og hvor planlægger man at bygge dem? Hvilke krav og behov har demente til deres bolig? Hvilke elementer og fokusområder kommer Aarhus Kommunes nye demensplan til at indeholde?

Behovet for boliger til ældre og seniorer vil stige voldsomt, når andelen af den ældre del af befolkningen i fremtiden eksploderer. I Aarhus vil der i 2040 være 24.000 flere borgere over 60 år, og 3.000 flere vil lide af en demens-sygdom. Ønsket om højkvalitetsboliger til +65-årige er derfor kraftigt stigende. 


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligudvikling i København frem til 2030

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning