Et 189.000 kvm stort areal øst for Kelleris Hegn i Espergærde er nu bragt i spil til et projekt med 400 boliger. En del af området ejes af Helsingør Kommune, mens den anden del ejes af ejendomsudvikleren C.F.P. Ejendomme.

Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget i Helsingør skal på et udvalgsmøde den 15. august 2015 tage stilling til et projekt med 400 boliger fordelt på 52.000 kvm byggeri på et 189.000 kvm stort areal, der ligger i direkte forlængelse i af Espergærdes byområde i vestlige retning.

Området grænser op til åbent land og skovområdet Kelleris Hegn mod vest. Mod nord ligger Rolighedsmoserne, Hornbækvej ligger mod syd og det eksisterende byområde i Espergærde mod øst, og tanken er, at området kan bebygges med rækkehuse og dobbelthuse og i mindre omfang parcelhuse og enkelte etageboliger.

NB! Udvidet contract management – kontraktstyring. Kurset afholdes d. 31. oktober 2017.

Bebyggelsens gennemsnitshøjde er 2,5 etager, heri indgår muligheden for at opføre enkelte bygninger til etageboliger i op til 3,5 etager. Etageareal og boligantal fordeles mellem Helsingør Kommune og den private ejer. På tværs af arealet etableres brede grønne kiler, der forbinder det eksisterende byområde i Espergærde med Kelleris Hegn.

Området er i dag dyrket landbrugsareal i landzone. Det ligger inden for Fingerplanens ydre storbyområde, landområdet, hvor Helsingør Kommune kan planlægge for ny byzone. Erhvervsstyrelsens godkendelse er forudsætningen for, at arealet kan overføres til byzone. På baggrund af boligantallet og kommunens behov for boligudbygning har Helsingør Kommune indledt forhandlinger om godkendelse af overførslen med Erhvervsstyrelsen.

NB! Roskilde: investeringer i byudvikling for 25 milliarder kr. 2018-2028. Konferencen afholdes d. 21. februar 2018.

Dele af byudviklingsområdet, der er udpeget til potentielt naturnetværk og spredningskorridor i kommuneplanen, henligger i dag som dyrkningsarealer og mose. I forbindelse med byudvikling af arealet påregnes de udpegede arealer reduceret i omfang fra 157.000 kvm til 104.000 kvm. Arealerne indarbejdes i planerne som naturområde, der kan fungere som en sammenhængende spredningskorridor mellem Rolighedsmoserne og Kelleris Hegn.

Bag projektet står C.F.P. Ejendomme ved Jesper Favre-Bulle Malling Petersen. Han har i forbindelse med udviklingen af arealet allieret sig med Kant Arkitekter og BOGL samt etableret Projektselskabet Kelleris ApS.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Fremtidens betonbyggeri

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS