Den 25. juni 2020 underskrev DSB Ejendomsudvikling en aftale om et joint venture sammen med projektudvikler­koncernen FB Gruppen om at bygge 29.000 etagemeter bolig, som vil blive opført af det fælles selskab Ejendomsselskabet Frugtmarkedet. Det er ejet af DSB Ejendomsudvikling og FB Gruppen i fællesskab med 50 procent til hver.

Det tidligere Grønttorvet i Valby i København er inde i en rivende udvikling, og det bliver DSB nu en del af. DSB ejer et areal på små 20.000 kvm langs sydsiden af jernbanesporene ved Grønttorvet i Valby. Området er fra 1960 til 2016 blev anvendt til blandt andet bananmodneri og lignende aktiviteter relateret til driften af Grønttorvet, og det er altså dette område, der nu skal byggemodnes og gøres klar til nye attraktive boliger i hjertet af Valby.

- I 2019 fik DSB ved lov mulighed for at gå aktivt ind i ejendomsudvikling, og jeg er glad for i dag at kunne præsentere dette første store joint venture, som tager sit udgangspunkt i den nye lovgivning. Grønttorvet er et spændende projekt at blive en del af, og vi vil bygge 29.000 etagemeter nye boliger til nuværende eller kommende københavnere. Boliger, der ligesom på resten af Grønttorvet, vil være til at betale for helt almindelige mennesker med en helt almindelig pengepung. Ejendommen vil blive bygget efter de mest moderne standarder, og vi vil gå efter at opnå den næsthøjeste miljøcertificering, DGNB Guld, siger administrerende direktør i DSB Ejendomsudvikling, Søren Beck-Heede.

Den 29.000 kvm store bygning bliver opført langs jernbanen i op til 9 etager, og de første lejligheder forventes klar til udlejning i slutningen af 2021.

Ny trend: Små boliger. Konferencen afholdes den 21. januar 2021.

- Gode boliger skal holde i mange år, og for os som projektudvikler er kvaliteten derfor vigtig i alle led. Med investeringen i den fælles ejendom har vi fået mulighed for at gå aktivt ind i driften af de bygninger, vi opfører. Det er et vigtigt signal over for beboerne og markedet, siger administrerende direktør Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen.

FB Gruppen omdanner Grønttorvet til en helt ny, grøn bydel med 2.700 blandede boliger til en værdi på tæt ved 5 milliarder kr. Centrum af bydelen er en 23.000 kvm stor park med frugttræer og buske med spiselige bær. Herudover bygger eller planlægger FB Gruppen byggerier i Ballerup, Gentofte, Hvidovre, Holbæk, Roskilde og Stenløse.

Ejendommen, der opføres og driftes i joint venture mellem DSB og FB Gruppen gennem Ejendomsselskabet Frugtmarkedet ApS omfatter 375 boliger fordelt på 2, 3, 4 og 5-værelses boliger i størrelser fra 50–115 kvm. Der er indflytning fra efteråret 2021 og endelig aflevering fra begyndelsen af 2022.

Fakta om FB Gruppen

Siden 2003 har FB Gruppen i en række byer i Hovedstadsområdet udviklet og bygget flere end 4.500 indflytningsklare boliger. Koncernen afleverede i 2019 i alt 1.053 boligenheder, hvilket er rekordstort antal i FB Gruppens historie. I 2020 forventes afleveret godt 700 boliger.

FB Gruppen omsatte i 2019 for knap 2,1 milliarder kr og opnåede et nettoresultat på 399 millioner kr.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS