Dorte Mandrup kommer ud af regnskabsåret 2020/21 med et plus på bundlinjen, ligesom omsætningen steg til 60 millioner kr.

På trods af et udfordrende år, hvor konsekvenserne af coronapandemien har skabt usikkerhed på tværs af brancher, kommer Dorte Mandrup A/S ud med et resultat på 4,9 millioner kr. før skat i 2020/21 mod 146.000 kr. i sidste regnskabsår.

En fastholdelse af aktivitetsniveauet i Norden og flere store projekter i udlandet har især bidraget til et yderst produktivt 2020, hvor omsætningen steg til 60 millioner kr. mod 49,5 millioner kr. året før.

Samtidig har tegnestuen brugt ressourcer på at udvikle organisationen både internt og eksternt. I juni 2021 tiltrådte Oanh Nguyen Henriksen som partner og Director of Business Development og Communication med en bred international erfaring, mens Kasper Pilemand og Noel Justesen begge indtrådte i partnerkredsen.

Nordhavn - udviklingsplaner, Nordhavnstunnel, Lynette-øen og Refshaleøen. Konferencen afholdes den 2. marts 2022.

- Vi har genskabt en størrelse og økonomisk base, som gør os i stand til at fokusere endnu mere målrettet på bestemte markeder og typologier. I år har vi derfor også brugt en del kræfter på at styrke organisationen yderligere. Udvidelsen af partnergruppen og tiltrædelse af ny bestyrelsesformand er vigtige led i at fremtidssikre organisationen og ruste den til flere ambitiøse internationale opgaver, siger Frants Nielsen, administrerende direktør for Dorte Mandrup A/S.

Som et led i professionaliseringen tiltræder partner og medstifter af konsulentbureauet ReD Associates Filip Lau som ny bestyrelsesformand. Han bringer omfattende viden om strategi, kommunikation og branding med sig. Filip Lau overtager posten som bestyrelsesformand fra Flemming Nylykke Andersen, der giver teten videre efter 8 år.

Strategiske partnerskaber. Konferencen afholdes den 11. november 2021.

- Det er både med ydmyghed og begejstring, at jeg påtager mig rollen som bestyrelsesformand. Dorte Mandrup er blandt eliten i arkitekturverdenen. Tegnestues værker omfatter nogle af de mest genkendelige og ikoniske bygninger i verden – både fra et kunstnerisk og et kulturelt perspektiv, fortæller Philip Lau, Red Associates

Kulturprojekterne har stadig en central plads hos Dorte Mandrup. Mens der arbejdes videre på The Whale i Norge og Eksilmuseet i Berlin, har tegnestuen i foråret afsluttet anden fase af Vadehavscentret med færdiggørelsen af bådhuset. Dermed er udgangspunktet for rejsen ud i det UNESCO-beskyttede landskab endelig etableret. I sommeren kunne Isfjordscentret i Ilulissat, Grønland, endelig åbne sine døre for de første besøgende, og det kurvede tag er allerede blevet taget flittigt i brug til både leg, gåture og som udflugtsmål til at opleve den storslåede udsigt over isfjorden.

Syn og skøn - konfliktløsning ved byggeprojekter. Kurset afholdes den 19. januar 2022.

Ud over det skandinaviske hjemmemarked har Dorte Mandrup markeret sig internationalt med flere store projekter i gang og undervejs. Eksilmuseet i Berlin har åbnet for nye muligheder i Tyskland, hvor tegnestuen i efteråret blev kåret til "Architect of the Year" af det tyske designråd.

- Det tyske marked har høj prioritet for os. Både inden for kulturprojekter, mixed-use og kontorbyggerier er der rigtig gode muligheder for tegnestuen i Tyskland, som vi vil gribe de næste år. Vi har fortsat ingen målsætning om at erobre hele verden. Det vigtigste for os er at bevare det høje kvalitets- og ambitionsniveau i alt, hvad vi laver. Derfor fokuserer vi på markeder og opgaver, som vi kan forene med vores integritet, værdier, ambitioner og humanistiske tilgang til arkitekturen, forklarer Frants Nielsen.

Bygningskortlægning forud for renovering og nedrivning. Kurset afholdes den 16. november 2021.

I det kommende regnskabsår forventes en omsætning på niveau med omsætningen i 2020/21, ligesom der igen forventes positive resultater på bundlinjen.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i Jylland

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ny udbudslov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Fremtidens betonbyggeri

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS