Politikerne i Randers har godkendt skema B for opførelse af 52 almene familieboliger i Munkdrup. Domea står bag projektet til 105 millioner kr.

De 52 boliger i afdelingen GENbruget skal ligge på Ingrid Maries Vej i Munkdrup. Der opføres 12 2-værelses boliger på gennemsnitligt 80 kvm, 25 3-værelses boliger på gennemsnitligt 100 kvm og 14 boliger med mindst 4 værelser på gennemsnitligt 112 kvm.

- Jeg kan godt godkende det, men jeg synes dog, at det er en meget høj kvadratmeterleje, man kommer op på, sagde Kasper Fuhr Christensen, der er medlem af byrådet for Velfærdslisten, og anbefalede, at man fremadrettet bestræber sig på, at få kvadratmeterlejen ned.

Byggeriet får et samlet omfang på 5.128 kvm. Samlet bliver boligerne gennemsnitligt omkring 99 kvm store, og den årlige husleje kommer gennemsnitligt til at ligge på 968 kr. per kvm eksklusive forbrug.

NB! Viborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 6. marts 2019.

Da rammebeløbet til opførelse af alment byggeri reguleres én gang årligt, og godkendelse af skema B sker i 2019 er der sket en opregulering af maksimumbeløbet på 630 kr. per kvm i forhold til det rammebeløb, som byrådet godkendte ved skema A. Domea Randers har i ansøgningen om skema B ønsket en regulering af maksimumbeløbet til 2019-niveau, hvilket skyldes stigende priser i byggebranchen.

Efter licitation er der sket en stigning i de samlede entrepriseudgifter på 4,4 millioner kr. Heri er dog indeholdt vinterforanstaltninger, hvorfor den reelle stigning er 3,2 millioner kr. Den samlede merudgift er dækket ved henholdsvis ovenstående regulering af rammebeløbet, besparelser på finansieringsomkostninger samt ved en revidering af det samlede budget.

Årsagen til, at der er opstået et behov for revidering af budget er, at der er afholdt licitation samt indhentet tilbud på tilslutningsafgifter. Det har vist, at de samlede omkostninger er dyrere end forventet på grund af de generelle konjunkturer. Fordeling af omkostninger på budgettet er sket med udgangspunkt i at skabe balance mellem tilslutningsafgifter, entrepriseomkostninger og andre omkostninger for at sikre projektets gennemførelse inden for den økonomiske ramme. Det samlede projekt holder sig således inden for det maksimale rammebeløb for 2019.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Fremtidens betonbyggeri

Ungdomsboliger på et modent marked

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter