Boligbyggeriet har været særligt hårdt ramt af krisen og har under krisen været på historisk lavt niveau. Det er stille og roligt vendt, og siden 2013 har fremgangen været entydig. I 2017 kommer boligbyggeriet for første gang siden 2007 op over 20.000 boliger.

Ifølge friske tal fra Danmarks Statistik blev der investeret 20 milliarder kr. i boligbyggeri i 2. kvartal 2016, og Dansk Byggeri har netop udsendt Konjunkturanalyse september 2016 med fokus på 2016 og 2017. Den viser, at især beskæftigelsen har udviklet sig mere positivt end forventet, fordi vi nu langt om længe ser fremgang i nybyggeriet. Boligbyggeriet kan fejre, at der nu for første gang siden 2007 er udsigt til mere end 20.000 boliger om året.

NB! Alternativt boligbyggeri. Konferencen afholdes d. 6. oktober 2016.

- Der er kommet et lille smil på læberne. Det sker, fordi det går bedre med samfundsøkonomien. Der er udsigt til stigende vækst, som dog ingenlunde bliver prangende. Men vi er ude af krisen, og danskerne er talstærkt mødt op på arbejdsmarkedet. Kombineret med reallønsfremgang og lav rente er det nemmere at opnå forståelse hos bankrådgiveren, så der nu også er kommet mere gang i boligmarkedet til glæde for aktiviteten i bygge- og anlægsbranchen, siger administrerende direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Ifølge Dansk Byggeris Konjunkturanalyse falder anlægsinvesteringerne i 2016 og 2017. Investeringerne falder især på de statslige veje, og nedgangen i anlægsarbejdet bliver ikke opvejet af ny aktivitet på andre områder. Der forventes eksempelvis ingen væsentlig aktivitet på Femern-forbindelsen og Storstrømsbroen i løbet af 2016 og 2017.

NB! Tagboliger i eksisterende ejendomme - planlægning og løsninger. Konferencen afholdes d. 10. november 2016.

- Det er ærgerligt, fordi investeringer på anlægsområdet er kloge fremadrettede investeringer. En velfungerende infrastruktur er en grundlæggende parameter for et velsmurt og konkurrencedygtigt erhvervsliv. Rentable projekter bør derfor som udgangspunkt altid gennemføres, da de bidrager til at fremme væksten over en bred kam, siger Lars Storr-Hansen, og peger på, at Dansk Byggeri har udarbejdet en oversigt over de mest rentable infrastrukturforbindelser.

Læs Dansk Byggeris Konjunkturanalyse september 2016 her.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i Jylland