DEAS har netop indgået aftale med PKA og A. Enggaard om udlejning af 77 lejligheder på det gamle godsbaneareal i Aalborg.

PKA og A. Enggaard er i fuld gang med at opføre sidste etape i transformationen af Godsbanen. Når projektet står færdigt, vil i alt 247 udlejningsboliger, fordelt på 3 lejlighedskomplekser og et hotel, stå klar. Nu udlejes første lejlighedskompleks, som står klar til beboerne den 1. marts 2019.

De 77 lejeboliger er fordelt på 3- og 4-værelses lejligheder, som alle har altan eller terrasse. Der er elevator i alle opgange og mulighed for parkering i parkeringshus 100 meter fra ejendommen. Beboerne får også nem adgang til et privat gårdrum, der skal skabe rammen om fællesskab og udendørs afslapning i grønne omgivelser.

- Med de nye lejeboliger fuldendes Godsbaneprojektet, som har en attraktiv placering centralt i byen og tæt på Østerådalen og Limfjorden. Vi ser frem til at hjælpe med at imødekomme efterspørgslen på attraktive lejeboliger i Aalborg, siger Maivi Herup, udlejningschef i DEAS, der desuden skal stå for administrationen af de 247 boliglejemål.

NB! Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 15. januar 2019.

En klar vision
Godsbanen har de seneste år været i rivende udvikling, hvor både uddannelsesinstitutioner, dagligvarebutikker og lejligheder er skudt op. Visionen er at skabe et grønt byområde, der er baseret på sundhed og bæredygtige principper.

- Aalborg er en by i positiv udvikling. Vi forventer derfor en høj efterspørgsel på både lejeboligerne og hotelværelserne på Godsbanen, som dermed kan være med til at skabe et godt, langsigtet afkast for medlemmernes pensioner, siger Nikolaj Stampe, ejendomschef i PKA.

Pensionskassens medlemmer har haft fortrinsret til boligerne.

Godsbanen forventes fuldt udbygget i løbet af 2021-2022. Aalborg Kommune arbejder med planer for de tilstødende arealer. Et 25.000 kvm stort areal på Jyllandsgade forventes at give mulighed for 48.150 kvm byggeri. Ifølge et dokument fra kommunen forberedes udbudsmateriale, så salgsudbud og udarbejdelse af plangrundlag kan gennemføres i 2019.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den nye Planlov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS