Andelen af danskere, der har at bo "tæt på indkøbsmuligheder" som et af deres 3 vigtigste ønsker til beliggenheden af et hjem, er stigende.

Næsten halvdelen af alle danskere over 18 år har at bo "tæt på indkøbsmuligheder" som et af deres 3 vigtigste ønsker til beliggenheden af et hjem. Dermed er en lokal dagligvarebutik det mest populære ønske overhovedet ifølge den repræsentative undersøgelse fra YouGov, der er gennemført for ejendomsmæglerkæden Home i det årlige flyttebarometer.

- Det er virkelig interessant at se, at købmanden, dagligvarebutikken eller supermarkedet ikke er bare mest populært. Indkøbsmuligheder er også blevet mere populært i løbet af coronatiden, siger Michael Dalsager, der er talsperson og boligmarkedsanalytiker i Home.

Hvis man sammenligner med målingen lige inden corona i starten af 2020, så var det 42 procent af danskerne, der svarede "tæt på indkøbsmuligheder" dengang.

Udvikling og investering i rækkehuse. Konferencen afholdes den 11. oktober 2022.

Nu er det 47 procent af danskerne, der sværger til indkøb i nabolaget, og en fremgang på 5 procent er en signifikant – det vil sige, at fremgangen er statistisk sikker og ikke bare tilfældig ifølge YouGov.

- Vi har fået blik for værdien af det lokale under corona, og nærhed har fået en anden betydning, fordi vi har været mere hjemme i lange perioder under nedlukningerne. Vi har oplevet at måtte undvære noget, og vi har glædet os ekstra over det, vi havde - eksempelvis en købmand tæt på. Det præger vores prioriteringer, når vi tænker på "beliggenheden" af vores hjem eller kommende hjem, siger Michael Dalsager og fremhæver, at en købmand er mere end indkøb, der ligeså godt kunne klares på nettet.

- Det er også et vigtigt mødested for en by, hvor mange får sig en snak, en hilsen og lokal info med sig hjem, siger han.

Ifølge Home betyder de friere muligheder for at arbejde hjemmefra eller fra sommerhuset også, at lokale indkøbsmuligheder vægter højere.

Frederiksberg - projekter for 6 milliarder. Konferencen afholdes den 6. oktober 2022.

Der er signifikante forskelle i betydningen af lokalt indkøb. Mest populært er lokale indkøbsmuligheder hos folk over 60 år, mens det betyder mindst for de 30-39-årige - med henholdsvis 57 procent og 34 procent, der vil sværge til dagligvarebutikken, hvis de skal finde et nyt sted at bo.

Geografisk betyder muligheden for indkøb mere for folk i Region Syddanmark end i Hovedstaden, Sjælland og Nordjylland, viser flyttebarometeret, der er gennemført i alt 3 år i træk.

Mens indkøb er vigtigst for "beliggenheden", så topper "egen have" listen over danskernes ønsker til boligens "kvaliteter".


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS