Danske landskabsarkitekter skal designe landskabet og byrummene i projekt til 100 milliarder kr.

Når det Earls Court område i London skal transformeres fra historisk Expo site og infrastrukturområde til et nyt, blandet og naturbaseret byområde, er det danske rådgivere der skal udforme alle byrummene, gaderne og parkerne.

Det står klart, efter de danske naturdesignere og landskabsarkitekter SLA er udpeget som Public Realm & Landscape Designer for det 160.000 kvm store udviklingsprojekt.

Earls Court projektet er et af Londons største og strategisk vigtigste byudviklingsprojekter. Målet med projektet er ifølge at partner og designdirektør Rasmus Astrup fra SLA at bringe magien tilbage til Earls Court.

- Earls Court er et ikonisk sted, der betyder en masse for folk i London. Alle mennesker i London har minder om magiske oplevelser og fantastiske begivenheder herfra. Vi tror på, at vi kan bygge ovenpå denne arv ved at skabe et bykvarter med generøse grønne uderum og parker, og hvor biodiversitet, bynatur og en stærk, social fællesskabsfølelse skaber en unik og magisk byidentitet. Et Earls Court for liv – alt liv, siger han.

Parkeringsløsninger. Konferencen afholdes den 25. maj 2023.

Den kommende masterplan skal udvikle Earls Court med basis i områdets kultur- og industriarv, skabe nye forbindelser på tværs af Kensington & Chelsea Burrough og Hammersmith & Fulham Burrough, og åbne det tidligere Exhibition Centre-område op for omverden for første gang i 150 år.

Første fase af masterplanen, der nu igangsættes, vil skabe 1.300 nye blandende boliger (inklusiv almene boliger), hundredvis af arbejdspladser, kulturinstitutioner, og en lang række grønne byrum, pladser, gader og parker.

Det er Earls Court Development Company, der på vegne af ejergruppen (investoren Delancey, det hollandske pensionsselskab APG, og den offentlige myndighed Transport for London (TfL)) står for projektet.

Den samlede masterplan indeholder 4.500 boliger samt 15.000 arbejdspladser. Byggeriet forventes at starte i 2025 og vare 15 år. Projektets samlede anlægsværdi er estimeret til 100 milliarder kr.

Earls Court er den anden store masterplan i London som SLA har vundet. SLA er således også Public Realm & Landscape Masterplanner for det 85 milliarder kr. store "One Euston" projekt i Camden.

Realiseringen af Earls Court’s første fase forventes at gå i gang i 2025.

Projektfakta


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder